Wo bachelor - Economie en Bedrijf

Bedrijfskunde

Variant: Business Administration

Radboud Universiteit
Geschreven door Radboud Universiteit

Bij Bedrijfskunde leer je de complexiteit en dynamiek van organisaties en hun omgeving te analyseren.
Bedrijfskunde is iets voor jou als je geïnteresseerd bent in management en in de (turbulente en dynamische) omgeving van bedrijven en organisaties. Wil jij organisaties helpen bij het verbeteren van hun interne sociale processen? Wil jij leren om ingewikkelde situaties te analyseren en hierbij ook praktische oplossingen te verzinnen? Ontdek Bedrijfskunde in Nijmegen!

Keuzes binnen de opleiding

 • In the Business Administration programme at Radboud University, you examine all aspects of conducting business, with a focus on the role that humans and their interactions play in running a company.
  Business Administration offers you a broad range of topics, with consideration not only for international management, but also for psychology, sociology, communication, economics, and law. For example, there is ample consideration given to the role of social and cultural aspects within organisations. After all, employees are not just rational machines, but individuals with needs and desires that can shape and direct their behaviour and thus their performance. Conducting good business is a job involving extensive human interaction.
  Apart from looking at the stockholders within an organisation, like managers and employees, you will look at the interaction between other stakeholders involved, such as shareholders and clients; a framework that is even more complex and interesting within international interactions.
  We think it is important to educate graduates who have a broad overview of the organisation and its environment, and who are well aware of the influences of social processes within and outside the company. We teach Business Administration from different social-scientific disciplines and always consider culture in order to contribute to a broad mindset.

  Kennismaken met deze variant?

  sep.

  27

  t/m 28 sep. 2024
  Nijmegen
 • Bedrijfskunde studenten kunnen kiezen voor de specialisatie Bedrijfseconomie. Die geeft toegang tot de master Accounting & Control en alle zes specialisaties van de Master Business Administration. In deze specialisatie ga je aan de ene kant dieper in op de financiële aspecten van organisaties, zoals boekhouden, financiële rapportages en budgettering. Aan de andere kant leer je veel over de organisatorische inbedding van accounting & control systemen en de uitwerking daarvan op menselijk gedrag in organisaties. Met deze specialisatie kan je doorstromen naar de master specialisatie Accounting & Control van de master Economics. Met deze specialisatie leg je extra accent op de financieel-economische kanten van bedrijfskunde. Behalve tot de zes specialisaties van onze masteropleiding Business Administration kun je met deze specialisatie ook doorstromen naar de specialisatie Accounting and Control van de masteropleiding Economics. In het tweede jaar zijn er cursussen over strategie, accounting en marketing en wederom een project. In de eerste helft van het derde jaar is er aandacht voor de financiële aspecten van organisaties, zoals met een cursus over boekhouden. In het laatste deel van deze specialisatie kan je een keuzevak volgen en krijg je de tijd en begeleiding die nodig is voor het schrijven van je bachelorthesis.

  Kennismaken met deze afstudeerrichting?

  sep.

  27

  t/m 28 sep. 2024
  Nijmegen
 • Met deze specialisatie kies je voor bedrijfskunde in de brede zin. Je verdiept je in de omgeving van de onderneming en leert in te spelen op veranderingen. Inzichten uit eerdere jaren over interne en externe bedrijfsprocessen worden gecombineerd. Door middel van een project kan je zelf je tanden in praktijkcases zetten. In deze specialisatie worden de colleges vanaf het tweede jaar hoofdzakelijk in het Engels gegeven. Kies je voor Bedrijfskunde, dan kan je de werkcolleges in het Nederlands volgen en maak je de werkstukken in het Nederlands. Dat geldt ook voor het beantwoorden van tentamenvragen. Kies je voor Business Administration, dan volg je de werkcolleges in het Engels en maak je alle werkstukken en tentamens in het Engels. In de eerste helft van het tweede jaar leerde je al hoe belangrijk het is om de omgeving van de onderneming in de gaten te houden en in te spelen op veranderingen, met cursussen over bijvoorbeeld strategie en marketing. In de eerste helft van het derde jaar worden inzichten uit eerdere jaren over interne en externe bedrijfsprocessen gecombineerd. Door middel van een project kan je zelf je tanden in praktijkcases zetten. In het laatste halfjaar van deze specialisatie is er genoeg ruimte voor je specifieke interesses met drie keuzevakken. De rest van de tijd werk je aan je bachelorthesis.

  Kennismaken met deze afstudeerrichting?

  sep.

  27

  t/m 28 sep. 2024
  Nijmegen
 • Voor excellente studenten zijn er aparte disciplinaire en interdisciplinaire honoursprogramma's voor propedeuse-, bachelor- en masterstudenten. Studenten moeten voor een plek daarin solliciteren. Het honoursprogramma voor propedeusestudenten bestaat uit twee cursussen van elk zeven avonden. Ze gaan over 'Wetenschap en media' en 'Het hart van de wetenschap'. Het honoursprogramma voor bachelorstudenten bestaat uit twee programma's van elk vier cursussen. Per semester in het tweede en derde jaar volg je één extra cursus buiten je gewone curriculum. Het interdisciplinaire programma is bedoeld voor studenten die over de grenzen van hun eigen vak heen willen kijken. Studenten volgen niet alleen cursussen maar zijn ook lid van een denktank waarin studenten met verschillende achtergronden zitten die samen een complex vraagstuk bestuderen en daarover een advies uitbrengen. Daarnaast zijn er negen disciplinaire honoursprogramma's, waaronder een honoursprogramma Managementwetenschappen. Voor dit laatste programma moet je je propedeuse in één jaar halen met een gemiddelde van een 7.0.

  Kennismaken met deze afstudeerrichting?

  sep.

  27

  t/m 28 sep. 2024
  Nijmegen

Kennismaken met de opleiding?

Onderwijsbeurs Zuid
t/m 28 sep. 2024
Nijmegen
+ Meer open dagen

Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.

Bekijk instellingswebsite
Taal: Nederlands (60%) Engels (40%)
Bekostiging: Overheid
Studenten: 1.615
Studiepunten: 180 ECTS
Diploma: Bachelor of Science

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.

Filler

Toelatingseisen

Niet toelaatbaar

Wettelijke eisen

 • EM Directe toegang
 • CM Toegang met Wiskunde A of Wiskunde B
 • NG Directe toegang
 • NT Directe toegang
Niet toelaatbaar

Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.

Studiekeuzecheck

Als je je op tijd hebt aangemeld, heb je bij de meeste opleidingen recht op een studiekeuzecheck. Dit helpt je te checken of de opleiding bij je past. Soms is deelname verplicht. Opleidingen met selectie bieden geen studiekeuzecheck aan. Bij particuliere opleidingen heb je geen recht op een studiekeuzecheck.

Collegegelden

€ 2.530
Wettelijk collegegeld
€ 2.314
Wettelijk collegegeld

Meer over collegegeld

Meer informatie over collegegeld lees je op de overzichtspagina Alles over collegegeld.

Wettelijk of instellingscollegegeld?

Heb je recht op het wettelijk collegegeld of betaal je het instellingscollegegeld? Gebruik onze Collegegeldwijzer

Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de universiteit


Meer weten?

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.

Filler

Studeren bij deze instelling

1.615 studenten volgen deze opleiding
452 eerstejaars aan deze opleiding
64% van de eerstejaars studenten is man
36% van de eerstejaars studenten is vrouw
97 opleidingen
46.634 studenten in de gemeente Nijmegen Meer info over Nijmegen

Het eerste jaar

42 ECTS bindend studieadvies

Studieverloop

Doorstroom

77%
stroomt door naar het tweede jaar

Doorstuderen

82%
studeert door na afronden van deze opleiding

Diploma binnen 4 jaar

49%

behaalt een diploma voor deze opleiding
11%

behaalt een ander wo bachelor of master diploma
40%

behaalt geen diploma

Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?

Filler

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.


Deze opleiding
Radboud Universiteit
Landelijk gemiddelde
Bedrijfskunde
Vergelijk alle 5 opleidingen
Verschil
Studenttevredenheid
Meer informatie
3.7 / 5 3.7 / 5
0.0 gelijk aan landelijk gemiddelde
Sfeer 3.9 / 5 3.7 / 5
0.2 meer dan landelijk gemiddelde
Studiefaciliteiten 4.0 / 5 4.0 / 5
0.0 gelijk aan landelijk gemiddelde
Studie opnieuw kiezen 3.7 / 5 3.8 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Inhoud en opzet 3.6 / 5 3.7 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Aansluiting beroepspraktijk 2.7 / 5 3.0 / 5
0.3 minder dan landelijk gemiddelde
+ Meer

Oordeel afgestudeerden

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Kijk voor meer informatie op de website van de onderwijsinstelling.

Studeren met een ondersteuningsbehoefte

Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.

Je bent klaar met je studie. Hoe ziet de volgende stap eruit?

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.

Filler

Arbeidsmarkt​informatie

Landelijk voor studie Bedrijfskunde

Bij wo bachelors tonen we geen arbeidsmarktinformatie. Bij wo masters tonen we dat wel. Kijk hier welke masters bij een bachelor passen.

Meest gekozen masters

Business Administration 368 studenten 27%
Strategic Management 155 studenten 11%
Finance 120 studenten 9%
Marketing Management 104 studenten 8%
Supply Chain Management 81 studenten 6%
+ Meer

Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Radboud Universiteit

Filler
Illustration of a map

Adres

Houtlaan 4
6525 XZ Nijmegen

Bekijk locatie Radboud Universiteit op de kaart
Logo Radboud Universiteit

Meer informatie

Bezoek ook de website van Radboud Universiteit

Bezoek website van Radboud Universiteit

Is het wat? Deel dit!

Wil je de opleiding Bedrijfskunde doorsturen?

Deel via WhatsApp