De Nationale Studenten Enquête 2018 is gesloten!

vlag-Engels
(for English)

De afgelopen weken zijn ruim 740.000 studenten uitgenodigd om hun mening te geven over hun studie en onderwijsinstelling in de Nationale Studenten Enquête. Meer dan 270.000 studenten hebben de NSE ingevuld!

Hartelijk dank voor jullie deelname!

De prijzen zijn verloot!

De prijzen zijn verloot! De prijswinnaars zijn bekend! Dit jaar konden deelnemers aan de Nationale Studenten Enquête kans maken op de volgende prijzen:

  • 1 x een reischeque (t.w.v. € 2.000,- te besteden bij KILROY)
  • 500 x Ticketmaster eGift Card t.w.v. €20,-

De prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. De reischeque is overhandigd aan winnares Demi van de Hoef. Bekijk de winnaars.

Resultaten op 28 juni bekend

Studiekeuze123 heeft in overleg met de instellingen, VSNU en Vereniging Hogescholen de publicatie van de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2018 een maand verschoven. Donderdag 28 juni worden de resultaten bekendgemaakt. Deze extra tijd was nodig om de gevolgen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) te bespreken. Met ingang van de AVG gelden er zwaardere eisen voor de verwerking van persoonsgegevens en de eisen met betrekking tot indirecte herleidbaarheid.

Vanwege de AVG hanteert Studiekeuze123 ‘toestemming’ als grondslag voor het verwerken en terugleveren van direct en indirect tot de persoon herleidbare NSE resultaten. Daarom is in de NSE vragenlijst een toestemmingsvraag toegevoegd (zie vraag 1 van de NSE vragenlijst) die het mogelijk maakt voor studenten om anoniem mee te doen. Voor studenten met een functiebeperking bevat de NSE vragenlijst daarnaast een aanvullende toestemmingsvraag (zie vraag 34 van de NSE vragenlijst). Van de totale groep respondenten heeft 30% aangegeven anoniem mee te willen doen.

Bekijk vanaf 28 juni de resultaten van jouw opleiding op www.studiekeuze123.nl!