Voor alle aankomende studenten

Het kiezen van een studie, geeft je wellicht een gevoel van vrijheid! Nu mag je kiezen wat jij leuk vindt! Je kan alle kanten op! Maar….tegelijkertijd twijfel je aan de juiste keuze. En dat kan behoorlijke stress opleveren! Hoe kies je nou de opleiding die bij jou past?

Studiekeuze123: stichting voor objectieve studiekeuze-informatie

Studiekeuze123 is een initiatief van het ministerie van OCW, in samenwerking met studenten en het hoger onderwijs. Studiekeuze123 verzamelt objectieve en betrouwbare informatie over alle erkende opleidingen aan hogescholen en universiteiten in Nederland.  Studiekeuze123 heeft een directeur-bestuurder en een Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht bestaat uit zes personen; een voorzitter, en vijf leden waarvan de volgende organisaties ieder een lid voordragen: de VSNU, Vereniging Hogescholen, NRTO en de studentenorganisaties het ISO en de LSVb.

De officiële website voor hulp bij jouw studiekeuze

Studiekeuze123.nl biedt betrouwbare informatie over studiekeuze en is daarmee de officiële website om studiekeuze-informatie te vergelijken. Met deze informatie helpen wij jou stap voor stap met het kiezen van de studie die het beste bij jou past.

Studiekeuze123 wordt volledig gefinancierd door het ministerie van OCW. De informatie die wij verzamelen komt van betrouwbare bronnen. Meer weten over de informatie die wij verzamelen?

Logo-Studiekeuze123-Powered-by-ministerie-van-OCW

Nationale Studenten Enquête en Studie in Cijfers

Studiekeuze123 voert, samen met alle hogescholen en universiteiten, jaarlijks de Nationale Studenten Enquête (NSE) uit. De handige tool Studie in Cijfers is ook ontwikkeld in samenwerking met het hoger onderwijs. Daarnaast beheert Studiekeuze123 de landelijke Studiekeuzedatabase waarin alle studiekeuze-informatie over de opleidingen is opgenomen.

Voor studiekeuzeprofessionals

Bent u studiekeuzeprofessional en wilt u meer weten over Studiekeuze123? Of wilt u de tools van Studiekeuze123 gebruiken bij het begeleiden van studiekiezers? Kijk dan eens op www.studiekeuzeinformatie.nl; de website voor studiekeuzeprofessionals.