Wist je dat er vrijwel iedere dag een nieuw product op de markt komt? En dat er steeds meer aandacht is voor voedingsmiddelen die beter maar vooral ook gezonder zijn?
Kwaliteit en innovatie zijn dus belangrijke begrippen in deze branche. Maar de consument moet het wel lekker vinden! Marktonderzoek, kennis van de productiemogelijkheden,
producteigenschappen en gezondheid: allemaal zaken die komen kijken bij het introduceren van nieuwe producten. Met behulp van scheikunde en biologie leer je meer te begrijpen van voedingsmiddelen. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken: productontwikkeling, kwaliteit, procestechnologie, onderzoek, voeding, gezondheid en consumentengedrag. Jij kunt straks consumenten adviseren of in de industrie je expertise inzetten! Er is genoeg werk aan de winkel, want deze wereldwijde bedrijfstak ontwikkelt zich in hoog tempo. Word jÃj de specialist op het gebied van voedingsmiddelen?
1
maart
Meeloopdag Voedingsmiddelentechnologie Hogeschool Van Hall Larenstein Leeuwarden
Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.
Bekijk instellingswebsiteOm toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.
Start jij voor het eerst met een bacheloropleiding of associate degree? Dan wordt jouw collegegeld het eerste jaar waarschijnlijk verlaagd. Lees hier meer.
Na aanmelden voor een studie neem je deel aan een studiekeuzecheck. Dit is om te controleren of de studie die jij hebt gekozen echt bij je past.
Mis geen belangrijke deadlines of gebeurtenissen.
Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.
The specialisation in Food Innovation Management looks at food products from the angle of innovation..
Our specialisation in Food Safety and Health is all about the importance of healthy food. Healthy food is vital for a healthy body and as consumers, we are well aware of this.
Bekijk in één oogopslag hoe deze opleiding het doet in vergelijking met het landelijk gemiddelde van deze studie
Bekijk hier de samenvattingHoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?
Hoe tevreden waren studenten in 2018 over aspecten van deze opleiding?
Deze opleiding
Van Hall Larenstein |
Landelijk gemiddelde
Voedingsmiddelentechnologie |
Verschil | |
Studenttevredenheid
Meer informatie |
4.0 / 5 | 4.1 / 5 | |
Sfeer | 4.4 / 5 | 4.4 / 5 | |
Inhoud | 3.7 / 5 | 3.8 / 5 | |
Algemene vaardigheden | 3.8 / 5 | 3.9 / 5 | |
Praktijkgericht onderzoek | 3.9 / 5 | 4.0 / 5 | |
Voorbereiding beroepsloopbaan | 4.0 / 5 | 4.1 / 5 | |
Docenten | 3.5 / 5 | 3.7 / 5 | |
Studiebegeleiding | 3.5 / 5 | 3.7 / 5 | |
Toetsing en beoordeling | 3.7 / 5 | 3.8 / 5 | |
Informatievoorziening | 3.2 / 5 | 3.4 / 5 | |
Studierooster | 3.4 / 5 | 3.5 / 5 | |
Studielast | 3.6 / 5 | 3.6 / 5 | |
Groepsgrootte | 3.8 / 5 | 4.0 / 5 | |
Stage en opleiding | 3.3 / 5 | 3.4 / 5 | |
Stage ervaring | 4.1 / 5 | 4.1 / 5 | |
Studiefaciliteiten | 3.5 / 5 | 3.5 / 5 | |
Kwaliteitszorg | 3.5 / 5 | 3.5 / 5 | |
Uitdagend onderwijs | 3.5 / 5 | 3.6 / 5 | |
Internationalisering | 3.1 / 5 | 3.7 / 5 | |
Studenttevredenheid
Meer informatie |
4.0 / 5 | 4.1 / 5 | |
Sfeer | 4.4 / 5 | 4.4 / 5 | |
Inhoud | 3.7 / 5 | 3.8 / 5 | |
Algemene vaardigheden | 3.8 / 5 | 3.9 / 5 | |
Praktijkgericht onderzoek | 3.9 / 5 | 4.0 / 5 | |
Voorbereiding beroepsloopbaan | 4.0 / 5 | 4.1 / 5 |
Over de studie Voedingsmiddelentechnologie
Je bent klaar met je studie. Hoe ziet de volgende stap eruit?
Landelijk voor studie Voedingsmiddelentechnologie
Inspecteurs veiligheid, gezondheid en voeding | 19% |
Product- en kledingontwerpers | 17% |
Chemisch ingenieurs | 13% |
Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (bachelor - chemische technologie)
Toekomstige arbeidsmarktpositie: | Goed |
Samenhang baankans met economie: | Gemiddeld |
Uitwijkmogelijkheden naar andere sector: | Hoog |
Uitwijkmogelijkheden naar ander beroep: | Hoog |
Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Van Hall Larenstein
Bezoek ook de website van Van Hall Larenstein
Bezoek website van Van Hall Larenstein