HBO Bachelor - Aarde en Milieu

Voedingsmiddelentechnologie

Van Hall Larenstein

Over de opleiding Open dag:  14 januari

Filler

Wist je dat er vrijwel iedere dag een nieuw product op de markt komt? En dat er steeds meer aandacht is voor voedingsmiddelen die beter maar vooral ook gezonder zijn?
Kwaliteit en innovatie zijn dus belangrijke begrippen in deze branche. Maar de consument moet het wel lekker vinden! Marktonderzoek, kennis van de productiemogelijkheden,
producteigenschappen en gezondheid: allemaal zaken die komen kijken bij het introduceren van nieuwe producten. Met behulp van scheikunde en biologie leer je meer te begrijpen van voedingsmiddelen. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken: productontwikkeling, kwaliteit, procestechnologie, onderzoek, voeding, gezondheid en consumentengedrag. Jij kunt straks consumenten adviseren of in de industrie je expertise inzetten! Er is genoeg werk aan de winkel, want deze wereldwijde bedrijfstak ontwikkelt zich in hoog tempo. Word jíj de specialist op het gebied van voedingsmiddelen?

Kennismaken met de opleiding?

14

januari

Meeloopdag Voedingsmiddelentechnologie Hogeschool Van Hall Larenstein Leeuwarden

+ Meer open dagen

Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.

Bekijk instellingswebsite
Talen: Engels Nederlands
Bekostiging: Overheid
Studenten: 194
Studiepunten: 240 ECTS
Diploma: Bachelor of Science

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Filler

Toelatingseisen

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.

Collegegelden

€ 2.168
Wettelijk collegegeld
€ 2.143
Wettelijk collegegeld

Halvering collegegeld

Start jij voor het eerst met een bacheloropleiding of associate degree? Dan wordt jouw collegegeld het eerste jaar waarschijnlijk verlaagd. Lees hier meer.

Studiekeuzecheck

Na aanmelden voor een studie neem je deel aan een studiekeuzecheck. Dit is om te controleren of de studie die jij hebt gekozen echt bij je past.


Meer weten?

Mis geen belangrijke deadlines of gebeurtenissen.

Filler

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.

Filler

Studeren bij deze instelling

194 studenten volgen deze opleiding
45 eerstejaars aan deze opleiding
56% van de eerstejaars studenten is man
44% van de eerstejaars studenten is vrouw
28 opleidingen
19.502 studenten in de gemeente Leeuwarden Meer info over Leeuwarden

Keuzes binnen de opleiding

  • Dairy Technology
  • The specialisation in Food Innovation Management looks at food products from the angle of innovation..

  • Our specialisation in Food Safety and Health is all about the importance of healthy food. Healthy food is vital for a healthy body and as consumers, we are well aware of this.

  • + Meer

Het eerste jaar

12-18 Contacttijd eerste jaar (uren)
? bindend studieadvies

Studieverloop

Doorstroom

64%
stroomt door naar het tweede jaar

Doorstuderen

24%
studeert door na afronden van deze opleiding

Afstuderen

70%
behaalt bij deze opleiding het diploma binnen 5 jaar
71%
behaalt een hbo-bachelor diploma of hoger binnen 5 jaar

Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?

Filler

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2018 over aspecten van deze opleiding?


Deze opleiding
Van Hall Larenstein
Landelijk gemiddelde
Voedingsmiddelentechnologie
Verschil
Studenttevredenheid
Meer informatie
4.0 / 5 4.1 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Sfeer 4.4 / 5 4.4 / 5
0.0 gelijk aan landelijk gemiddelde
Inhoud 3.7 / 5 3.8 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Algemene vaardigheden 3.8 / 5 3.9 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Praktijkgericht onderzoek 3.9 / 5 4.0 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Voorbereiding beroepsloopbaan 4.0 / 5 4.1 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
+ Meer

Oordeel afgestudeerden

Over de studie Voedingsmiddelentechnologie

83% van de afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt
90% van de afgestudeerden zou achteraf de studie opnieuw kiezen

Studie in Cijfers

Bekijk in één oogopslag hoe deze opleiding het doet in vergelijking met het landelijk gemiddelde van deze studie

Bekijk hier de samenvatting
Studie in Cijfers

Je bent klaar met je studie. Hoe ziet de volgende stap eruit?

Filler

Arbeidsmarkt​informatie

Landelijk voor studie Voedingsmiddelentechnologie

86% van de werkenden vond een baan op niveau
78% vond een baan binnen het vakgebied van de studie
€ 2.600 bruto startsalaris op basis van 38 uur per week
2% is werkloos

Meest gekozen beroepen

Inspecteurs veiligheid, gezondheid en voeding 19%
Product- en kledingontwerpers 17%
Chemisch ingenieurs 13%

Oordeel Alumni

3.7
tevredenheid over de huidige baan
3.7
tevredenheid carrière-mogelijkheden huidige baan

Kansen op de arbeidsmarkt

Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (bachelor - chemische technologie)

Toekomstige arbeidsmarktpositie: Goed
Samenhang baankans met economie: Gemiddeld
Uitwijkmogelijkheden naar andere sector: Hoog
Uitwijkmogelijkheden naar ander beroep: Hoog

Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Van Hall Larenstein

Filler
Illustration of a map

Adres

Agora 1
8934 CJ Leeuwarden

Bekijk locatie Van Hall Larenstein op de kaart
Illustration of a mobile phone

Contact

Neem contact op met de onderwijsinstelling

Bel Van Hall Larenstein 058 - 2846100
Logo Van Hall Larenstein

Meer informatie

Bezoek ook de website van Van Hall Larenstein

Bezoek website van Van Hall Larenstein

Is het wat? Deel dit!

Wil je de opleiding Voedingsmiddelentechnologie doorsturen?

Deel via WhatsApp