Wo master - Economie en Bedrijf

Executive MBA

Deze opleiding heet ook wel: Executive MBA (4 tracks)
Varianten: Executive MBA Energy Transition, Executive MBA Sustainable Business Models, Executive MBA Health

Rijksuniversiteit Groningen
Geschreven door Rijksuniversiteit Groningen

Deze parttime MBA opleiding van de University of Groningen Business School biedt 4 tracks om uit te kiezen: Energy Transition (EN), Health (NL), Food & Retail (NL) en Sustainable Business Models (NL)
Profiteer van de persoonlijke aanpak, blended learning en onderwijs van toonaangevende onderzoekers en business professionals en kies een MBA van de University of Groningen Business School. Er zijn vier tracks:

* Food & Retail (modulaire instroom - 3 jaar parttime - Baarn - i.s.m. EFMI Business School)
* Energy Transition (start september - 2 jaar parttime - diverse internationale locaties & online - i.s.m. Energy Delta Institute)
* Health (start september - 2 jaar parttime - Groningen, on...

Keuzes binnen de opleiding

 • Climate change and a resulting pressure to reduce carbon emissions challenge the energy sector to change existing energy systems. This calls for leaders
  This calls for leaders with strong management skills, strategic vision and a deep understanding of the business and its socio-economic environment.
  Do you see yourself as such a leader in the energy transition? Then your best next career step may be our internationally accredited and personalised executive MBA Energy Transition. No other programme will offer you more practical, interdisciplinary knowledge or a more valuable international network in the energy sector.
  The programme is offered by the University of Groningen Business School (UGBS) in cooperation with New Energy Business School, both based in Groningen, the Netherlands, a hotspot for high-quality research and innovation in energy. It includes stays in other inspiring locations, such as Paris and Berlin.
  For the future change leaders in energy

  * Duration: 2 years (part-time)
  * Location: various international locations & online
  * Start: September
  * Language: English
  * Title: MSc, MBA University of Groningen
  Check our website for our upcoming (free) information session.

 • Ontwikkel in 2 jaar een strategische visie op duurzame transformaties en behaal een waardevol diploma.
  Duurzame transformatie vereist leiderschap waarin het gaat om het samenbrengen van kennis over technologieën, het samenbrengen van professionals met verschillende achtergronden en vaardigheden, en de ontwikkeling van een strategische, waarde-gedreven visie en ethisch kompas. De Executive MBA Sustainable Business Models van de University of Groningen Business School biedt u inzicht in uw eigen leiderschapskwaliteiten, de mogelijkheid om uw effectiviteit te verbeteren en uw organisatie te transformeren naar een duurzame organisatie.

  * Duur: 2 jaar (parttime)
  * Locatie: Groningen, Leeuwarden online, (inter)nationale studiereizen
  * Start: september 2024
  * Voertaal: voornamelijk Engels
  * Kosten: €38.850 vrijgesteld van BTW
  * Titel: MSc Rijksuniversiteit Groningen, MBA
  Voor de eerstvolgende informatiesessie: kijk op de website
  U leert:
  -Op basis van maatschappelijke uitdagingen een heldere visie ontwikkelen die nodig is voor de bepaling van een waarde-gedreven strategie
  -Oplossingen aandragen voor de vertaling van deze strategie via samenwerking en organisatieverandering
  -Innovatieve (verander)projecten opstellen en uitvoeren om een duurzame transitie mogelijk te maken

 • In een gezondheidslandschap dat continu verandert, zijn krachtige leiders nodig die nieuwe uitdagingen de baas zijn, inspelen op de laatste ontwikkelingen en regie hebben op de toekomst. Bent u een ambitieuze professional of manager in zorg- en welzijn, die zich wil ontplooien op leiderschapsgebied en de organisatie vooruit wil helpen? En wilt u een sterke visie op het gezondheidslandschap vormen, met een bedrijfskundige en economische onderbouwing? Dan is de Executive MBA Health van de University of Groningen Business School voor u!* Duur: 2 jaar (parttime)* Locatie: Groningen, online, internationale studiereis* Start: september 2024* Voertaal: Nederlands en Engels* Kosten: € 36.750 vrijgesteld van BTW* Titel: MSc, MBA University of GroningenIn de Executive MBA Health doet u kennis op van financiën, innovatie, het politieke speelveld, zorgsystemen, beleid en verandermanagement op het gebied van zorg en welzijn. De opleiding heeft een praktisch relevante insteek op een sterke wetenschappelijke basis en benadert de complexe vraagstukken vanuit een interdisciplinaire invalshoek. U werkt bovendien met een coach aan uw leiderschapsvaardigheden om zo uw positie binnen de organisatie te versterken.

 • De food sector is dynamisch als nooit tevoren: consumentengedrag is grillig en het concurrentieveld is in toenemende mate onderhevig aan veranderingen. Om voorop te blijven lopen is het belangrijk om vanuit een heldere visie te opereren: waar gaat de markt naartoe en wat betekent dat voor de koers van ons bedrijf? Hoe gaan we waarde creëren en hoe zorgen we dat dit operationeel gezien efficiënt en effectief gebeurt?

 • In een gezondheidslandschap dat continu verandert, zijn krachtige leiders nodig die nieuwe uitdagingen de baas zijn, inspelen op de laatste ontwikkelingen en regie hebben op de toekomst. Bent u een ambitieuze professional of manager in zorg- en welzijn, die zich wil ontplooien op leiderschapsgebied en de organisatie vooruit wil helpen? En wilt u een sterke visie op het gezondheidslandschap vormen, met een bedrijfskundige en economische onderbouwing? Dan is de Groningse Executive MBA Health voor u!

 • Duurzame transformatie vereist leiderschap, het samenbrengen van kennis en van professionals en de ontwikkeling van een strategische, waarde-gedreven visie en ethisch kompas. De Executive MBA Sustainable Business Models biedt u inzicht in uw eigen leiderschapskwaliteiten en de mogelijkheid om uw effectiviteit te verbeteren, en uw organisatie te transformeren naar een duurzame organisatie. U leert hoe maatschappelijke en technologische ontwikkelingen ingrijpen op organisaties, en hoe organisaties hierop effectief kunnen reageren door de transitie aan te jagen en vorm te geven. De opleiding biedt wetenschappelijke inzichten om de complexe vraagstukken praktisch te benaderen vanuit een interdisciplinaire invalshoek. De opleiding verbreedt uw blikveld en scherpt uw visie, zodat u effectiever kunt navigeren in een veranderende en steeds complexere wereld. U werkt bovendien met een coach aan uw leiderschapsvaardigheden om zo uw positie binnen de organisatie te versterken. Ontwikkel in 2 jaar een strategische visie op duurzame transformaties en behaal een waardevol diploma.

Filler

Kennismaken met de opleiding?

Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.

Bekijk instellingswebsite
Taal: Nederlands (100%) Engels (99%)
Bekostiging: Particulier
Studiepunten: 60 ECTS
Diploma: Master of Science

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.

Filler

Toelatingseisen

Om aan een master te kunnen starten, heb je een bachelordiploma nodig.

Sluit je bachelor niet direct aan op de master, of stroom je door van hbo naar wo? Dan moet je meestal een schakelprogramma of premaster volgen. Lees meer over schakelprogramma’s (Schakelprogramma, is dat nodig? - Studiekeuze123)

Collegegelden

Particuliere opleidingen worden niet bekostigd door de overheid. Daarom betaal je het hogere instellingscollegegeld. Bekijk op de website van onderwijsinstelling hoe hoog het collegegeld is


Meer weten?

Mis geen belangrijke gebeurtenissen. Check belangrijke data ook bij de opleiding zelf.

Let op: dit is een particuliere opleiding. Het aanmelden werkt vaak anders dan bij bekostigde opleidingen.

Filler

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.

Filler

Studeren bij deze instelling

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Kijk voor meer informatie op de website van de onderwijsinstelling.

158 opleidingen
62.160 studenten in de gemeente Groningen Meer info over Groningen

Het eerste jaar

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Kijk voor meer informatie op de website van de onderwijsinstelling.

Studieverloop

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Kijk voor meer informatie op de website van de onderwijsinstelling.


Meer weten?

Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?

Filler

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2024 over aspecten van deze opleiding?

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.


Deze opleiding
Rijksuniversiteit Groningen
Landelijk gemiddelde
Executive MBA
Vergelijk alle 2 opleidingen
Verschil
Studenttevredenheid
Meer informatie
4.4 / 5 4.1 / 5
0.3 meer dan landelijk gemiddelde
Sfeer 4.5 / 5 4.4 / 5
0.1 meer dan landelijk gemiddelde
Studiefaciliteiten 3.9 / 5 4.0 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Studie opnieuw kiezen 4.2 / 5 4.0 / 5
0.2 meer dan landelijk gemiddelde
Inhoud en opzet 4.2 / 5 3.9 / 5
0.3 meer dan landelijk gemiddelde
Aansluiting beroepspraktijk 4.2 / 5 4.0 / 5
0.2 meer dan landelijk gemiddelde
+ Meer

Oordeel afgestudeerden

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Kijk voor meer informatie op de website van de onderwijsinstelling.

Studeren met een ondersteuningsbehoefte

Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.

Je bent klaar met je studie. Hoe ziet de volgende stap eruit?

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.

Filler

Arbeidsmarkt​informatie

Landelijk voor studie Executive MBA

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Kijk voor meer informatie op de website van de onderwijsinstelling.

Oordeel Alumni

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Kijk voor meer informatie op de website van de onderwijsinstelling.

Meest gekozen beroepen

We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Kijk voor meer informatie op de website van de onderwijsinstelling.

Kansen op de arbeidsmarkt

Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (master - management, bedrijfs- en personeelwetenschappen)

Toekomstige arbeidsmarktpositie: Matig
Samenhang baankans met economie: Gemiddeld
Uitwijkmogelijkheden naar andere sector: Hoog
Uitwijkmogelijkheden naar ander beroep: Hoog

Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Rijksuniversiteit Groningen

Filler
Illustration of a map

Adres

Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Bekijk locatie Rijksuniversiteit Groningen op de kaart
Illustration of a mobile phone

Contact

Neem contact op met de onderwijsinstelling

Bel Rijksuniversiteit Groningen 050 363 9011
Logo Rijksuniversiteit Groningen

Meer informatie

Bezoek ook de website van Rijksuniversiteit Groningen

Bezoek website van Rijksuniversiteit Groningen

Is het wat? Deel dit!

Wil je de opleiding Executive MBA doorsturen?

Deel via WhatsApp