HBO Bachelor - Aarde en Milieu

Voedingsmiddelentechnologie

Van Hall Larenstein

Over de opleiding Open dag:  12 februari

Filler

Wist je dat er vrijwel iedere dag een nieuw product op de markt komt? En dat er steeds meer aandacht is voor voedingsmiddelen die beter maar vooral ook gezonder zijn?
Kwaliteit en innovatie zijn dus belangrijke begrippen in deze branche. Maar de consument moet het wel lekker vinden! Marktonderzoek, kennis van de productiemogelijkheden,
producteigenschappen en gezondheid: allemaal zaken die komen kijken bij het introduceren van nieuwe producten. Met behulp van scheikunde en biologie leer je meer te begrijpen van voedingsmiddelen. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken: productontwikkeling, kwaliteit, procestechnologie, onderzoek, voeding, gezondheid en consumentengedrag. Jij kunt straks consumenten adviseren of in de industrie je expertise inzetten! Er is genoeg werk aan de winkel, want deze wereldwijde bedrijfstak ontwikkelt zich in hoog tempo. Word jíj de specialist op het gebied van voedingsmiddelen?

Keuzes binnen de opleiding

  • Dairy Technology
  • The specialisation in Food Innovation Management looks at food products from the angle of innovation..

    Kennismaken met deze afstudeerrichting?

    feb.

    12

    10:00 - 15:00 uur
    Velp
  • Our specialisation in Food Safety and Health is all about the importance of healthy food. Healthy food is vital for a healthy body and as consumers, we are well aware of this.

    Kennismaken met deze afstudeerrichting?

    feb.

    12

    10:00 - 15:00 uur
    Velp
  • + Meer

Kennismaken met de opleiding?

+ Meer open dagen

Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.

Bekijk instellingswebsite
Talen: Engels Nederlands
Bekostiging: Overheid
Studenten: 70
Studiepunten: 240 ECTS
Diploma: Bachelor of Science

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.

Filler

Toelatingseisen

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang

Wettelijke eisen

  • EM Toelaatbaar met Scheikunde en Wiskunde A
  • NG Rechtstreeks toegang
  • NT Rechtstreeks toegang
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.

Collegegelden

€ 2.209
Wettelijk collegegeld
€ 1.084
Wettelijk collegegeld

Halvering wettelijk collegegeld

Voor het studiejaar 2021-2022 geldt: 50% korting op het wettelijk collegegeld voor alle studenten. Je betaalt € 1.084,-. Eerstejaars voltijdstudenten krijgen daar bovenop nóg een halvering. Lees meer.

Studiekeuzecheck

Als je je op tijd hebt aangemeld voor een opleiding, heb je recht op een studiekeuzecheck. Dit helpt je te checken of de opleiding bij je past. Soms is deelname verplicht. Opleidingen met selectie bieden geen studiekeuzecheck aan.


Meer weten?

Mis geen belangrijke gebeurtenissen. Check belangrijke data ook bij de opleiding zelf.

Filler

Meer weten?

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.

Filler

Studeren bij deze instelling

70 studenten volgen deze opleiding
9 eerstejaars aan deze opleiding
44% van de eerstejaars studenten is man
56% van de eerstejaars studenten is vrouw
28 opleidingen

Het eerste jaar

? bindend studieadvies

Studieverloop

Doorstroom

74%
stroomt door naar het tweede jaar

Doorstuderen

13%
studeert door na afronden van deze opleiding

Afstuderen

45%
behaalt bij deze opleiding het diploma binnen 5 jaar
52%
behaalt een hbo-bachelor diploma of hoger binnen 5 jaar

Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?

Filler

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2021 over aspecten van deze opleiding?

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.


Deze opleiding
Van Hall Larenstein
Landelijk gemiddelde
Voedingsmiddelentechnologie
Verschil
Studenttevredenheid
Meer informatie
3.8 / 5 4.0 / 5
0.2 minder dan landelijk gemiddelde
Sfeer 4.3 / 5 4.3 / 5
0.0 gelijk aan landelijk gemiddelde
Studiefaciliteiten 3.9 / 5 3.9 / 5
0.0 gelijk aan landelijk gemiddelde
Studie opnieuw kiezen 3.7 / 5 4.2 / 5
0.5 minder dan landelijk gemiddelde
Inhoud en opzet 3.7 / 5 3.8 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
Aansluiting beroepspraktijk 3.9 / 5 4.0 / 5
0.1 minder dan landelijk gemiddelde
+ Meer

Oordeel afgestudeerden

Over de studie Voedingsmiddelentechnologie

76% van de afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt
84% van de afgestudeerden zou achteraf de studie opnieuw kiezen

Studeren met een ondersteuningsbehoefte

Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.

Je bent klaar met je studie. Hoe ziet de volgende stap eruit?

COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.

Filler

Arbeidsmarkt​informatie

Landelijk voor studie Voedingsmiddelentechnologie

82% van de werkenden vond een baan op niveau
86% vond een baan binnen het vakgebied van de studie
€ 2.500 bruto startsalaris op basis van 37 uur per week
4% is werkloos

Meest gekozen beroepen

Inspecteurs veiligheid, gezondheid en voeding 33%

Oordeel Alumni

3.8

tevredenheid over de huidige baan
3.9

tevredenheid carrière-mogelijkheden huidige baan

Kansen op de arbeidsmarkt

Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (bachelor - chemische technologie)

Toekomstige arbeidsmarktpositie: Goed
Samenhang baankans met economie: Hoog
Uitwijkmogelijkheden naar andere sector: Hoog
Uitwijkmogelijkheden naar ander beroep: Hoog

Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Van Hall Larenstein

Filler
Illustration of a map

Adres

Larensteinselaan 26a
6882 CT Velp

Bekijk locatie Van Hall Larenstein op de kaart
Illustration of a mobile phone

Contact

Neem contact op met de onderwijsinstelling

Bel Van Hall Larenstein 026 - 3695695
Logo Van Hall Larenstein

Meer informatie

Bezoek ook de website van Van Hall Larenstein

Bezoek website van Van Hall Larenstein

Studie in Cijfers

Bekijk in één oogopslag hoe deze opleiding het doet in vergelijking met het landelijk gemiddelde van deze studie

Bekijk hier de samenvatting

Is het wat? Deel dit!

Wil je de opleiding Voedingsmiddelentechnologie doorsturen?

Deel via WhatsApp