Hbo bachelor - Aarde en Milieu
Varianten: Voedingsmiddelentechnologie, Voedingsmiddelentechnologie
Wist je dat er vrijwel iedere dag een nieuw product op de markt komt? En dat er steeds meer aandacht is voor voedingsmiddelen die beter maar vooral ook gezonder zijn?
Kwaliteit en innovatie zijn dus belangrijke begrippen in deze branche. Maar de consument moet het wel lekker vinden! Marktonderzoek, kennis van de productiemogelijkheden,
producteigenschappen en gezondheid: allemaal zaken die komen kijken bij het introduceren van nieuwe producten. Met behulp van scheikunde en biologie leer je meer te begrijpen van voedingsmiddelen. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken: productontwikkeling, kwaliteit, procestechnologie, onderzoek, voeding, gezondheid en consumentengedrag. Jij kunt straks consumenten adviseren of in de industrie je expertise inzetten! Er is genoeg werk aan de winkel, want deze wereldwijde bedrijfstak ontwikkelt zich in hoog tempo. Word jÃj de specialist op het gebied van voedingsmiddelen?
Wist je dat er vrijwel iedere dag een nieuw product op de markt komt? En dat er steeds meer aandacht is voor voedingsmiddelen die beter maar vooral ook gezonder zijn?
Kwaliteit en innovatie zijn dus belangrijke begrippen in deze branche. Maar de consument moet het wel lekker vinden! Marktonderzoek, kennis van de productiemogelijkheden,
producteigenschappen en gezondheid: allemaal zaken die komen kijken bij het introduceren van nieuwe producten. Met behulp van scheikunde en biologie leer je meer te begrijpen van voedingsmiddelen. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken: productontwikkeling, kwaliteit, procestechnologie, onderzoek, voeding, gezondheid en consumentengedrag. Jij kunt straks consumenten adviseren of in de industrie je expertise inzetten! Er is genoeg werk aan de winkel, want deze wereldwijde bedrijfstak ontwikkelt zich in hoog tempo. Word jÃj de specialist op het gebied van voedingsmiddelen?
Wist je dat er vrijwel iedere dag een nieuw product op de markt komt? En dat er steeds meer aandacht is voor voedingsmiddelen die beter maar vooral ook gezonder zijn?
Kwaliteit en innovatie zijn dus belangrijke begrippen in deze branche. Maar de consument moet het wel lekker vinden! Marktonderzoek, kennis van de productiemogelijkheden,
producteigenschappen en gezondheid: allemaal zaken die komen kijken bij het introduceren van nieuwe producten. Met behulp van scheikunde en biologie leer je meer te begrijpen van voedingsmiddelen. Je houdt je bezig met praktische en specialistische zaken: productontwikkeling, kwaliteit, procestechnologie, onderzoek, voeding, gezondheid en consumentengedrag. Jij kunt straks consumenten adviseren of in de industrie je expertise inzetten! Er is genoeg werk aan de winkel, want deze wereldwijde bedrijfstak ontwikkelt zich in hoog tempo. Word jÃj de specialist op het gebied van voedingsmiddelen?
The specialisation in Food Innovation Management looks at food products from the angle of innovation..
Our specialisation in Food Safety and Health is all about the importance of healthy food. Healthy food is vital for a healthy body and as consumers, we are well aware of this.
Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.
Bekijk instellingswebsiteOm toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.
COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.
Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.
Als je je op tijd hebt aangemeld, heb je bij de meeste opleidingen recht op een studiekeuzecheck. Dit helpt je te checken of de opleiding bij je past. Soms is deelname verplicht. Opleidingen met selectie bieden geen studiekeuzecheck aan. Bij particuliere opleidingen heb je geen recht op een studiekeuzecheck.
Ga je voor het eerst studeren? Dan hoef je in het eerste jaar maar de helft van het collegegeld te betalen. In studiejaar 2023/2024 is dat €1.157,- Lees meer.
Heb je recht op het wettelijk collegegeld of betaal je het instellingscollegegeld? Gebruik onze Collegegeldwijzer
Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de hogeschool
Mis geen belangrijke gebeurtenissen. Check belangrijke data ook bij de opleiding zelf.
Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.
Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?
Hoe tevreden waren studenten in 2023 over aspecten van deze opleiding?
COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.
Deze opleiding
Van Hall Larenstein |
Landelijk gemiddelde
Voedingsmiddelentechnologie Vergelijk alle 3 opleidingen |
Verschil | |
Studenttevredenheid
Meer informatie |
3.9 / 5 | 3.9 / 5 | |
Sfeer | 4.2 / 5 | 4.4 / 5 | |
Studiefaciliteiten | 3.9 / 5 | 4.0 / 5 | |
Studie opnieuw kiezen | 4.2 / 5 | 4.1 / 5 | |
Inhoud en opzet | 3.8 / 5 | 3.8 / 5 | |
Aansluiting beroepspraktijk | 4.3 / 5 | 4.2 / 5 | |
Studenttevredenheid
Meer informatie |
3.9 / 5 | 3.9 / 5 | |
Sfeer | 4.2 / 5 | 4.4 / 5 | |
Studiefaciliteiten | 3.9 / 5 | 4.0 / 5 | |
Studie opnieuw kiezen | 4.2 / 5 | 4.1 / 5 | |
Inhoud en opzet | 3.8 / 5 | 3.8 / 5 | |
Aansluiting beroepspraktijk | 4.3 / 5 | 4.2 / 5 | |
Docenten | 3.9 / 5 | 3.9 / 5 | |
Lesstof in het Engels | 3.8 / 5 | 3.4 / 5 | |
Studiebegeleiding | 4.2 / 5 | 4.0 / 5 | |
Toetsing en beoordeling | 3.8 / 5 | 3.8 / 5 | |
Betrokkenheid en contact | 4.1 / 5 | 4.1 / 5 | |
Studiedruk |
Over de studie Voedingsmiddelentechnologie
Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.
Je bent klaar met je studie. Hoe ziet de volgende stap eruit?
COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.
Landelijk voor studie Voedingsmiddelentechnologie
Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs | 12% |
Product- en kledingontwerpers | 12% |
Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (bachelor - chemische technologie)
Toekomstige arbeidsmarktpositie: | Goed |
Samenhang baankans met economie: | Hoog |
Uitwijkmogelijkheden naar andere sector: | Hoog |
Uitwijkmogelijkheden naar ander beroep: | Hoog |
Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Van Hall Larenstein
Bezoek ook de website van Van Hall Larenstein
Bezoek website van Van Hall Larenstein