HBO Bachelor - Techniek

Built Environment

Hogeschool van Amsterdam locatie Amsterdam
Studenttevredenheid
Meer informatie
3.9
Bekostiging: Overheid
Studenten: 1.578
Studiepunten: 240 ECTS
Diploma: Bachelor of Science

Over de opleiding

Van deze opleiding is door de onderwijsinstelling geen omschrijving van de opleiding aangeleverd.


Toelating & selectie

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Je kunt te maken krijgen met selectie of een studiekeuzecheck. Hieronder vind je alle informatie.


Toelatingseisen

Een opleiding stelt eisen waaraan je moet voldoen om te mogen starten.

Denk bijvoorbeeld aan minimaal vwo voor de universiteit, of een bepaald profiel met specifieke vakken. De toelating kan ook een auditie of een speciale toets bevatten. De toelatingseisen zijn gebaseerd op de wettelijke regelingen. Per 1 september is een nieuwe regeling gepubliceerd. De hierin opgenomen wijzigingen worden in september verwerkt op Studiekeuze123.nl.

Wettelijke eisen
 • EM Rechtstreeks toegang
 • NG Rechtstreeks toegang
 • NT Rechtstreeks toegang
Wettelijke eisen
 • EM Rechtstreeks toegang
 • CM Toelaatbaar met Wiskunde A of Wiskunde B
 • NG Rechtstreeks toegang
 • NT Rechtstreeks toegang
Deze opleiding is direct toegankelijk met een MBO 4 diploma.

De directe toelating geldt niet voor een diploma binnen Handel en ondernemerschap en Economie en administratie. Voor deze domeinen bepaalt de opleiding welke toelatingsregels gelden. Neem contact op met de opleiding over de geldende afspraken.Tijdens de opleiding

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom eens naar de kenmerken van een opleiding.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het aantal eerstejaars of het bindend studieadvies. Ook informatie over contacttijd of de doorstroom naar het tweede jaar kan relevant zijn voor je keuze.


Collegegelden

Als je studeert, dan betaal je daarvoor collegegeld. Er zijn 2 soorten collegegeld: het wettelijk collegegeld en het instellingscollegegeld. Het hangt van jouw situatie af wat jij betaalt. Lees meer over collegegeld.

Tarieven 2018 / 2019 2019 / 2020
Wettelijk € 2.060 € 2.083

Halvering collegegeld
Start jij voor het eerst met een bacheloropleiding of associate degree? Dan wordt jouw collegegeld het eerste jaar mogelijk verlaagd. Lees hier meer.
Mogelijkheden binnen de opleiding

 • Varianten
 • De leerroute Civiele Techniek richt zich op het ontwerpen, bouwen, onderhouden en beheren van infrastructurele bouwwerken zoals bruggen, auto-, spoor- en waterwegen en vliegvelden.

  Na de brede oriëntatie in het eerste jaar doe je basiskennis Civiele Techniek op en bereid je je voor op een keuze uit een van de acht mogelijke afstudeerrichtingen. De richtingen Constructie, Projectmanagement, Verkeer en Water zijn het meest aan deze leerroute verwant. Als civiel technicus ontwerp je veilige en duurzame infrastructurele bouwwerken. Na je afstuderen kun je aan de slag bij bijvoorbeeld een ingenieursbureau of een groot aannemingsbedrijf. Of bij de gemeente, het waterschap, de provincie of de Rijksoverheid.

 • Na de brede oriëntatie in het eerste jaar doe je basiskennis Bouwkunde op en bereid je je voor op een keuze uit een van de afstudeerrichtingen.

 • Built Environment: Bouwkunde
 • Na de brede oriëntatie in het eerste jaar doe je basiskennis Civiele Techniek op en bereid je je voor op een keuze uit een van de afstudeerrichtingen.

 • Tijdens de leerroute Bouwtechnische Bedrijfskunde leer je bouwprocessen organiseren en de exploitatie van vastgoed en infrastructurele bouwwerken optimaliseren.

  Na de brede oriëntatie in het eerste jaar doe je basiskennis op van Bouwtechnische Bedrijfskunde en bereid je je voor op een van de acht mogelijke afstudeerrichtingen. De richtingen Assetmanagement, Projectmanagement, Stedenbouw en Verkeer zijn het meest aan deze leerroute verwant. Als bouwtechnisch bedrijfskundig ingenieur organiseer je bouw- en exploitatieprocessen, waarbij je contact hebt met architecten, aannemers, technische adviseurs, de gemeente en andere partijen. Na het volgen van deze leerroute kun je aan de slag bij een woningcorporatie, vastgoedonderneming of een ingenieurs- of adviesbureau. Of bij een facilitair bedrijf, de Rijksgebouwendienst of een beleggingsmaatschappij.

 • + Meer

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2018 over aspecten van deze opleiding?


Deze opleiding
Hogeschool van Amsterdam
Landelijk gemiddelde
Built Environment
Studenttevredenheid 3.9 / 5 3.7 / 5
Sfeer 4.1 / 5 4.1 / 5
Inhoud 3.7 / 5 3.6 / 5
Algemene vaardigheden 3.8 / 5 3.7 / 5
Praktijkgericht onderzoek 3.6 / 5 3.5 / 5
Voorbereiding beroepsloopbaan 3.6 / 5 3.6 / 5
+ Meer

Studie in Cijfers

Bekijk in één oogopslag hoe deze opleiding het doet in vergelijking met het landelijk gemiddelde van deze studie

Bekijk hier de samenvatting

Na afstuderen

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. De cijfers worden getoond als landelijk cijfer voor deze studie en gelden dus niet specifiek voor deze opleiding aan deze instelling.Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.

Technisch tekenaars 23%
Werkvoorbereiders, productieplanners en orderbegeleiders 15%
Stedenbouwkundigen en verkeersplanologen 10%
Ambtenaren vergunningen 8%

Contact

Hogeschool van Amsterdam


Contactgegevens
Wibautstraat 2 tot 4
1091 GM Amsterdam
T: 020 - 5951405
www.hva.nl
0 opleidingenopleiding vergelijken