Wo bachelor - Onderwijs en Opvoeding
Bij Onderwijswetenschappen staan onderwijs en leren centraal. Het gaat daarbij om leren in verschillende leeftijdsfasen, op allerlei niveaus en in verschillende contexten.
Actuele thema's binnen onderwijswetenschappen zijn: motivatie en leren, invoeren van nieuwe onderwijsmethodes, effectief inzetten van ICT voor onderwijs en leren, en feedback leren geven en ontvangen.
Je leert (digitale) onderwijsvormen en -methoden te ontwerpen en te onderzoeken. Ook doe je vaardigheden op om te adviseren over het gebruik daarvan. Je bestudeert de psychologie van onderwijs- en leerprocessen, onderwijs- en scholingsbeleid, de organisatie van scholen en bedrijven, de rol van de docent en de inhoud en vormgeving van lesmateriaal. Steeds met het doel het leren en ontwikkelen van mensen te stimuleren.
Als onderwijswetenschapper draag je bij aan het ondersteunen en verbeteren van leerprocessen in diverse omgevingen. Leerprocessen hebben niet alleen te maken met het leren van kennis en vaardigheden, maar ook met de condities waaronder dit verloopt. Denk aan het gebruik van informatietechnologie, de inrichting van een klas of studieplek, de optimale vormgeving van trainingen en de mogelijkheden v...
Meer uit je studie halen? Werken aan je talenten en ambities? Het Honours College Sociale Wetenschappen biedt studenten extra uitdaging. Meer informatie vind je op www.uu.nl/sw/honours.
Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.
Bekijk instellingswebsiteOm toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.
Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.
Afhankelijk van jouw situatie betaal je het wettelijk collegegeld of het instellingscollegegeld. Gebruik de Collegegeldwijzer om te zien welke van de twee je waarschijnlijk moet betalen.
Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de universiteit
Matching bij Onderwijskunde start met inschrijven voor de opleiding via Studielink. Daarna doorloop je de volgende stappen: je vult een matchingformulier in (met o.a. vooropleiding en motivatie), je neemt deel aan een matchingsdag en vervolgens maak je een definitieve keuze voor de opleiding op basis van feedback.
Mis geen belangrijke gebeurtenissen. Check belangrijke data ook bij de opleiding zelf.
Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.
in 12 maanden
Dit is een bindend studieadvies.
Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?
Jaarlijks worden studenten gevraagd hun mening te geven over hun opleiding en instelling in de Nationale Studenten Enquête van Studiekeuze123. Helaas zijn er voor deze opleiding geen studentenoordelen beschikbaar.
We hebben onvoldoende betrouwbare informatie over dit onderwerp.
Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.
Master | Aantal | % |
---|---|---|
Onderwijswetenschappen | 28 studenten | 54% |
Pedagogische Wetenschappen | 6 studenten | 12% |
Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Universiteit Utrecht
Bezoek ook de website van Universiteit Utrecht
Bezoek website van Universiteit Utrecht