Studie in Cijfers

Studie in Cijfers® geeft in één oogopslag onafhankelijke, objectieve en vergelijkbare data van een opleiding. Ook wordt er een vergelijking gemaakt met het landelijk gemiddelde van de studie.

Deelnemende instelling?
Instellingen die deelnemen aan Studie in Cijfers loggen in om de informatie in de bijsluiters te beheren.

Wat is Studie in Cijfers?

Studie in Cijfers geeft in één oogopslag onafhankelijke, objectieve en vergelijkbare data van een opleiding. Ook wordt er een vergelijking gemaakt met het landelijk gemiddelde van de studie. Dit kan de studiekiezer helpen bij de oriëntatie op de studiekeuze. Studie in Cijfers wordt gemaakt voor bekostigde, voltijd bacheloropleidingen en bekostigde voltijd, deeltijd en duale associate degrees. Voor particuliere opleidingen is er dus geen Studie in Cijfers. De Studie in Cijfers bijsluiters zijn te vinden op de website en/of brochures van universiteiten en hogeschool. De bijsluiters worden ook getoond op de opleidingspagina's op Studiekeuze123.nl.

Lees meer

Planning Studie in Cijfers 2024

(Oude) bijsluiters offline

7 mei 2024

De bijsluiters zijn niet meer zichtbaar op Studiekeuze123.nl en in het dashboard. De directe link naar de bijsluiters is nog wel beschikbaar.

Controle nieuwe bijsluiters

18 juni 2024

De nieuwe bijsluiters worden gegenereerd en ter beschikking gesteld in het dashboard. Vanaf nu kunnen bijsluiters worden gecontroleerd en toelichtingen geschreven worden.

Publicatie bijsluiters

3 september 2024

Publicatie van de bijsluiters op Studiekeuze123.nl

Werkwijze

Hoe komen de bijsluiters tot stand?

Lees meer

Deelnemende instellingen

Welke instellingen nemen deel aan Studie in Cijfers?

Bekijk

Verantwoording

Een toelichting op de bronnen en de keuzes die er zijn gemaakt.

Lees meer