Studiekeuzedata raadplegen

Studiekeuze123.nl is onderdeel van Landelijk Centrum Studiekeuze. Als onafhankelijke stichting stelt Landelijk Centrum Studiekeuze kosteloos informatie beschikbaar over het Nederlandse hoger onderwijs. Professionele gebruikers kunnen de data opvragen voor eigen onderzoek en gebruik.

Leveringsvoorwaarden
Aan het gebruik van de Studiekeuzedatabase, het NSE Benchmarkbestand en de Widgets zijn voorwaarden verbonden.

Landelijk Centrum Studiekeuze is door het ministerie van OCW, in samenwerking met studenten en hogescholen en universiteiten opgericht om betrouwbare en objectieve studiekeuzedata te verzamelen en verspreiden. Lees meer over Landelijk Centrum Studiekeuze op Lcsk.nl.

Kracht van het platform Studiekeuze123.nl

Onafhankelijk en belangeloos

1.250+

studies

Toegang tot alle studies in Nederland

2 mil.

unieke bezoekers

Meer dan twee miljoen unieke bezoekers per jaar

3.000+

opleidingen

Alle opleidingen in Nederland op een rijtje

5.0

* * * * *

Studenttevredenheid inzichtelijk gemaakt door NSE

Studiekeuzedatabase

De Studiekeuzedatabase voor het hoger onderwijs bevat feiten en kwaliteitsoordelen over hbo- en wo-opleidingen. Deze database bevat onder andere toelatingseisen, instroomaantallen, arbeidsmarktcijfers, accreditatiegegevens en studentenoordelen.

Lees meer (op Lcsk.nl)

Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is het grootschalige landelijke onderzoek waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding.

Lees meer (op Lcsk.nl)

Widgets

De widget is een simpelere versie van de open dagen kalender of opleidingenzoeker en kan als een i-frame worden getoond op een andere website. Zo kunt u de opleidingen of open dagen op uw eigen website weergeven. De widget is gratis te gebruiken en direct gekoppeld aan Studiekeuze123.nl. Hierdoor wordt de informatie continu ververst en bevat de widget dus altijd de meest actuele informatie over de open dagen en opleidingen.

Lees meer