Studiekeuzedata van Studiekeuze123

Leveringsvoorwaarden
Aan het gebruik van de Studiekeuzedatabase, het NSE Benchmarkbestand en de Widgets zijn voorwaarden verbonden.

Stichting Studiekeuze123® stelt kosteloos informatie beschikbaar over het Nederlandse hoger onderwijs. Studiekeuze123 is door het ministerie van OCW, in samenwerking met studenten en hogescholen en universiteiten opgericht om betrouwbare en objectieve studiekeuzedata te verzamelen en verspreiden. Professionele gebruikers kunnen de data opvragen voor eigen onderzoek en gebruik.

Kracht van ons platform

Onafhankelijk en belangeloos

1.250+

studies

Toegang tot alle studies in Nederland

2 mil.

unieke bezoekers

Meer dan twee miljoen unieke bezoekers per jaar

3.000+

opleidingen

Alle opleidingen in Nederland op een rijtje

5.0

* * * * *

Studenttevredenheid inzichtelijk gemaakt door NSE

Studiekeuzedatabase

De Studiekeuzedatabase voor het hoger onderwijs bevat feiten en kwaliteitsoordelen over hbo- en wo-opleidingen. Deze database bevat onder andere toelatingseisen, instroomaantallen, arbeidsmarktcijfers, accreditatiegegevens en studentenoordelen.

Lees meer

Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is het grootschalige landelijke onderzoek waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding.

Lees meer

Widgets

De widget is een simpelere versie van de open dagen kalender of opleidingenzoeker en kan als een i-frame worden getoond op een andere website. Zo kunt u de opleidingen of open dagen op uw eigen website weergeven. De widget is gratis te gebruiken en direct gekoppeld aan Studiekeuze123.nl. Hierdoor wordt de informatie continu ververst en bevat de widget dus altijd de meest actuele informatie over de open dagen en opleidingen.

Lees meer