WO Master - Gezondheid

Health Sciences

Vrije Universiteit Amsterdam Amsterdam
Studenttevredenheid
Meer informatie
3.8
Talen: Engels
Bekostiging: Overheid
Studiepunten: 60 ECTS
Diploma: Master of Science

Over de opleiding

In het deze master ga je leren om de verschillende complexe factoren die bijdragen aan gezondheid te analyseren. Zodat je in staat bent om alle gezondheidsproblemen van de toekomst te tackelen!

Sinds 1900 is de levensverwachting in Nederland met maar liefst 30 jaar gestegen. Slechts vijf van deze jaren kunnen worden toegeschreven aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, wat betekent dat de overige 25 jaar te maken hebben met de algemene volksgezondheid en preventiemaatregelen. Deze master is bedoeld om de student kennis en vaardigheden aan te dragen die kunnen bijdragen aan de benaderi...

+ Meer
Meer weten over deze opleiding?
Bekijk dan de instellingswebsite voor meer informatie

Toelating & selectie

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Je kunt te maken krijgen met selectie of een studiekeuzecheck. Hieronder vind je alle informatie.


Wanneer kun je starten?

Instroommomenten waarop je kunt starten met de opleiding.

September 2019

Toelatingseisen

Een opleiding stelt eisen waaraan je moet voldoen om te mogen starten.

Je kunt een masteropleiding volgen als je een (verwante) bacheloropleiding op hetzelfde niveau hebt afgerond. Je bent niet automatisch toelaatbaar; sommige masteropleidingen hanteren selectiecriteria. Van een hbo-bacheloropleiding naar een wo-masteropleiding is soms ook mogelijk, meestal in combinatie met een schakelprogramma. Neem contact op met de instelling voor meer informatie.


Tijdens de opleiding

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom eens naar de kenmerken van een opleiding.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het aantal eerstejaars of het bindend studieadvies. Ook informatie over contacttijd of de doorstroom naar het tweede jaar kan relevant zijn voor je keuze.


Collegegelden

Als je studeert, dan betaal je daarvoor collegegeld. Er zijn 2 soorten collegegeld: het wettelijk collegegeld en het instellingscollegegeld. Het hangt van jouw situatie af wat jij betaalt. Lees meer over collegegeld.

Tarieven 2018 / 2019 2019 / 2020
Wettelijk € 2.060 € 2.083

Studenten

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.Studieverloop

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.


Mogelijkheden binnen de opleiding

  • Afstudeerrichtingen
  • Deze specialisatie is bedoeld voor studenten met een bachelorsdiploma in de gezondheidswetenschappen die zich willen specialiseren in beleid en organisatie in de gezondheidszorg.

  • Deze specialisatie is bedoeld voor studenten met een bachelorsdiploma in de gezondheidswetenschappen die zich willen specialiseren in besmettelijke ziekten.

  • Deze specialisatie beoogt studenten kennis en vaardigheden aan te dragen zodat zij complexe internationale gezondheidsproblemen kunnen analyseren.

  • Deze specialisatie is bedoeld voor studenten met een bachelorsdiploma in gezondheid of levenswetenschappen die de rol van voedsel in gezondheid en ziekte willen ontdekken.

  • De specialisatie Prevention and Public Health is geschikt voor studenten die zich willen specialiseren in de promotie van gezondheid en de preventie van ziektes.

  • + Meer

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2018 over aspecten van deze opleiding?


Deze opleiding
Vrije Universiteit Amsterdam
Landelijk gemiddelde
Health Sciences
Studenttevredenheid 3.8 / 5 3.7 / 5
Sfeer 3.9 / 5 3.9 / 5
Inhoud 3.7 / 5 3.6 / 5
Algemene vaardigheden 3.9 / 5 3.8 / 5
Wetenschappelijke vaardigheden 4.1 / 5 3.9 / 5
Voorbereiding beroepsloopbaan 2.9 / 5 2.8 / 5
+ Meer

Na afstuderen

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. De cijfers worden getoond als landelijk cijfer voor deze studie en gelden dus niet specifiek voor deze opleiding aan deze instelling.Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.

Promovendus 19%

Contact

Vrije Universiteit Amsterdam


Contactgegevens
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
T: 020 - 5989898
www.vu.nl
0 opleidingenopleiding vergelijken