WO Master - Recht en Bestuur

Criminologie

Vrije Universiteit Amsterdam locatie Amsterdam
Studenttevredenheid
Meer informatie
4.2
Talen: Engels Nederlands
Bekostiging: Overheid
Studiepunten: 60 ECTS
Diploma: Master

Over de opleiding

Opsporing én interventie

Hoe kunnen we criminelen beter opsporen en op het rechte pad brengen? In de masteropleiding Criminologie van de VU leer je criminologische kennis te gebruiken voor de preventie en bestrijding van criminaliteit. De opleiding is bij uitstek dadergericht. Je kunt je richten op de opsporing van criminelen (Opsporingscriminologie) of de beëindiging van criminele carrières (Interventiecriminologie). De...

+ Meer
Meer weten over deze opleiding?
Bekijk dan de instellingswebsite voor meer informatie

Toelating & selectie

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Je kunt te maken krijgen met selectie of een studiekeuzecheck. Hieronder vind je alle informatie.


Wanneer kun je starten?

Instroommomenten waarop je kunt starten met de opleiding.

September 2019

Toelatingseisen

Een opleiding stelt eisen waaraan je moet voldoen om te mogen starten.

Je kunt een masteropleiding volgen als je een (verwante) bacheloropleiding op hetzelfde niveau hebt afgerond. Je bent niet automatisch toelaatbaar; sommige masteropleidingen hanteren selectiecriteria. Van een hbo-bacheloropleiding naar een wo-masteropleiding is soms ook mogelijk, meestal in combinatie met een schakelprogramma. Neem contact op met de instelling voor meer informatie.

  • Aanvullende eisen
  • Wanneer: op zaterdag 10 juni 2017 Waar: VU-campus Procedure: Meld je aan voor de opleiding via Studielink. Na de aanmelddeadline van 1 juni ontvang je een uitnodiging per mail. Zorg er dus voor dat je een correct e-mailadres invult. Aan te raden literatuur De kennis wordt gedefinieerd als de stof beheersen en kunnen toepassen van de boeken: *Dijk, J.J.M. van, W. Huisman & P. Nieuwbeerta (2014) Actuele criminologie (8e druk) Den Haag: Sdu Uitgevers. *Bijleveld, C.C.J.H. (2013) Methoden en Technieken van onderzoek in de Criminologie (5e druk) Den Haag: Boom Juridische uitgevers. *Kronenberg, M. en B. de Wilde (2015) Grondtrekken van het Nederlandse Strafrecht (6e druk) Den Haag: WoltersKluwer. Bij zowel het bestuderen van het boek 'Grondtrekken van het Nederlandse strafrecht' als bij het maken van de toelatingstoets is een wettenbundel, met de wetteksten Strafrecht, noodzakelijk. Zonder wettenbundel (onderdeel strafrecht) is de toets niet te maken. Gangbare wettenbundels zijn die van Kluwer en Vermande. Een hbo-diploma geeft geen toegang tot de masteropleiding Criminologie. De VU biedt geen premastertraject Criminologie aan.


Tijdens de opleiding

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom eens naar de kenmerken van een opleiding.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het aantal eerstejaars of het bindend studieadvies. Ook informatie over contacttijd of de doorstroom naar het tweede jaar kan relevant zijn voor je keuze.


Collegegelden

Als je studeert, dan betaal je daarvoor collegegeld. Er zijn 2 soorten collegegeld: het wettelijk collegegeld en het instellingscollegegeld. Het hangt van jouw situatie af wat jij betaalt. Lees meer over collegegeld.

Tarieven 2018 / 2019 2019 / 2020
Wettelijk € 2.060 € 2.083

Studenten

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.Studieverloop

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.


Mogelijkheden binnen de opleiding

  • Afstudeerrichtingen
  • Je bestudeert de criminele loopbanen van verschillende soorten daders (zoals zedendelinquenten, jeugdige daders en senioren) en de mogelijke interventies om deze loopbanen om te buigen.

  • Je bestudeert verschillende soorten misdaad en technieken voor de bestrijding daarvan. Er is bijzondere aandacht voor cybercrime, georganiseerde criminaliteit en financieel-economische criminaliteit.

  • Excellente en gemotiveerde studenten kunnen tijdens de master Criminologie een research track volgen van 30 extra studiepunten.

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2018 over aspecten van deze opleiding?


Deze opleiding
Vrije Universiteit Amsterdam
Landelijk gemiddelde
Criminologie
Studenttevredenheid 4.2 / 5 4.1 / 5
Sfeer 4.0 / 5 4.1 / 5
Inhoud 3.8 / 5 3.8 / 5
Algemene vaardigheden 3.4 / 5 3.5 / 5
Wetenschappelijke vaardigheden 3.6 / 5 3.7 / 5
Voorbereiding beroepsloopbaan 2.9 / 5 2.8 / 5
+ Meer

Na afstuderen

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. De cijfers worden getoond als landelijk cijfer voor deze studie en gelden dus niet specifiek voor deze opleiding aan deze instelling.


Arbeidsmarkt​prognose

Landelijk per opleidingstype (Recht en Bestuur)


Meest gekozen beroepen

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.


Contact

Vrije Universiteit Amsterdam


Contactgegevens
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
T: 020 - 5989898
www.vu.nl
0 opleidingenopleiding vergelijken