Hbo bachelor - Gezondheid
Deze opleiding heet ook wel:
HBO Bachelor Verpleegkundige
De Opleiding HBO Verpleegkunde:
Als verpleegkundige zorg je er samen met anderen voor dat je patiënten de zorg krijgen die ze nodig hebben. Als HBO-V'er kun je goed overleggen, klinisch redeneren, organiseren en rapporteren. Je werkt aan de hand van Evidence Based Practice en bent in staat om zelf praktijkonderzoek te initiëren en uit te voeren. Afhankelijk van keuzes binnen je loopbaan kun je gaan werken bij een zorginstelling, de thuiszorg, een wijkteam, een GGZ instelling, HRM-arbodienst, een huisartsenpraktijk of als ZZP'er.
Voor wie:
Wil jij graag werken in de gezondheidszorg, of werk je al in de gezondheidszorg en ben je op zoek naar verdieping? Dan is de HBO Bachelor Verpleegkunde de juiste keuze. Een bachelor HBO-V wordt ook wel eens Verpleegkundige niveau 6 genoemd. De voltijd bachelor kent drie stageperiodes en houdt rekening met de mogelijkheid om ook tijdens de studie een baan te vinden. Je kunt de opleiding dan voortzetten in de deeltijdvariant.
Wat doe je als verpleeg...
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Kijk voor meer informatie op de website van de onderwijsinstelling.
Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.
Bekijk instellingswebsiteOm toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.
Bekijk de aanvullende toelatingseisen die door de instelling worden gesteld op de website van de onderwijsinstelling.
Particuliere opleidingen worden niet bekostigd door de overheid. Daarom betaal je het hogere instellingscollegegeld. Bekijk op de website van onderwijsinstelling hoe hoog het collegegeld is
Als je je op tijd hebt aangemeld, heb je bij de meeste opleidingen recht op een studiekeuzecheck. Dit helpt je te checken of de opleiding bij je past. Soms is deelname verplicht. Opleidingen met selectie bieden geen studiekeuzecheck aan. Bij particuliere opleidingen heb je geen recht op een studiekeuzecheck.
Mis geen belangrijke gebeurtenissen. Check belangrijke data ook bij de opleiding zelf.
Let op: dit is een particuliere opleiding. Het aanmelden werkt vaak anders dan bij bekostigde opleidingen.
Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Kijk voor meer informatie op de website van de onderwijsinstelling.
Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?
Jaarlijks worden studenten gevraagd hun mening te geven over hun opleiding en instelling in de Nationale Studenten Enquête van Studiekeuze123. Helaas zijn er voor deze opleiding geen studentenoordelen beschikbaar.
Over de studie Opleiding tot Verpleegkundige
Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.
Je bent klaar met je studie. Hoe ziet de volgende stap eruit?
Gespecialiseerd verpleegkundigen en verpleegkundig coördinatoren | 59% |
Verpleegkundigen (geen coördinerende of specialistische taken) | 30% |
Sociaal werkers, groeps- en woonbegeleiders | 3% |
Duurt gemiddeld 2 maanden. 67% krijgt een vast contract
89% vond een baan binnen het vakgebied van de studie
65% van de banen zijn op het niveau van de studie
Het startsalaris na deze studie ligt hoger dan het gemiddelde van alle Hbo bachelor opleidingen.
€ 2.761
Geschatte startsalaris na deze opleiding
€ 2.655
Geschat van alle Hbo bachelor opleidingen
Hoeveel uur afgestudeerden gemiddeld werken bij hun huidige baan.
33 uur
Gemeten 1,5 jaar na afstuderen
Het aantal mensen met deze opleiding dat werkt als zelfstandige. Zelfstandigen en ondernemers als percentage van de beroepsbevolking.
2%
Deze studie
Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Capabel Hogeschool