WO Master - Gezondheid

Biomedical Sciences

Vrije Universiteit Amsterdam locatie Amsterdam
Studenttevredenheid
Meer informatie
4.3
Talen: Engels
Bekostiging: Overheid
Studenten: 106
Studiepunten: 120 ECTS
Diploma: Master of Science

Over de opleiding

Wil jij de biologie van de mens combineren met moleculaire biologie? Of je een jaar lang verdiepen in biomedisch wetenschappelijk onderzoek? Dan ben je bij deze masteropleiding aan het juiste adres!

De master biomedische wetenschappen biedt een groot scala aan specialisaties. Aan de hand van jouw interesses word je klaargestoomd voor een carrière in het wetenschappelijk onderzoek. In het tweede jaar kan je echter ook kiezen voor een specialisatie die zich minder op het onderzoek focust. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag als beleidsmedewerker, wetenschapsjournalist of wetenschappelijk adviseu...

+ Meer
Meer weten over deze opleiding?
Bekijk dan de instellingswebsite voor meer informatie

Toelating & selectie

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Je kunt te maken krijgen met selectie of een studiekeuzecheck. Hieronder vind je alle informatie.


Wanneer kun je starten?

Instroommomenten waarop je kunt starten met de opleiding.

September 2019

Toelatingseisen

Een opleiding stelt eisen waaraan je moet voldoen om te mogen starten.

Je kunt een masteropleiding volgen als je een (verwante) bacheloropleiding op hetzelfde niveau hebt afgerond. Je bent niet automatisch toelaatbaar; sommige masteropleidingen hanteren selectiecriteria. Van een hbo-bacheloropleiding naar een wo-masteropleiding is soms ook mogelijk, meestal in combinatie met een schakelprogramma. Neem contact op met de instelling voor meer informatie.

  • Aanvullende eisen
  • Als aan alle criteria wordt voldaan is er een interview met de student om de compenties om op academische masterniveau te functioneren in te schatten.

  • De student moet bepaalde onderzoek -en laboratoriumvaardigheden hebben ontwikkeld, namelijk: praktische laboratoriumtechnieken opgedaan in vakken en bij voorkeur in een stage van meer dan 12 EC in een laboratorium. Die stage moet gevolgd zijn aan een onderzoeksafdeling van een universiteit, academische medisch centrum of een erkend onderzoeksinstituut.

  • De student gaat een artikel bespreken dat gekozen wordt door de toelatingscommissie.

  • Als de student een bachelordiploma heeft in een relevant veld dan is er een intake procedure als: eindcijfer bachelor stage/these in een relevant veld (moleculaire biologie of humane biologie) tenminste een 7.5 bedraagt en het gemiddelde cijfer voor de bachelor ten minste een 7.0 is (exclusief stage). Als je een bachelordiploma hebt van het hoger onderwijs (HBO/HLO) is er een intake procedure als je minimaal 240 EC hebt behaald (4 jaar studeren, inclusief propedeuse).

  • Een minimum van 24 EC aan vakken in de moleculaire biologie en een minumum aan vakken in de humane biologie. Deze vakken bestaan ten minste uit: Cell biology, Biochemistry, Genetics, Immunology, Microbiology and Statistics. And preferably also (Human) anatomy and physiology and Histology and pathology.

  • + Meer

Tijdens de opleiding

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom eens naar de kenmerken van een opleiding.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het aantal eerstejaars of het bindend studieadvies. Ook informatie over contacttijd of de doorstroom naar het tweede jaar kan relevant zijn voor je keuze.


Collegegelden

Als je studeert, dan betaal je daarvoor collegegeld. Er zijn 2 soorten collegegeld: het wettelijk collegegeld en het instellingscollegegeld. Het hangt van jouw situatie af wat jij betaalt. Lees meer over collegegeld.

Tarieven 2018 / 2019 2019 / 2020
Wettelijk € 2.060 € 2.083


Studieverloop

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.


Mogelijkheden binnen de opleiding

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2018 over aspecten van deze opleiding?


Deze opleiding
Vrije Universiteit Amsterdam
Landelijk gemiddelde
Biomedical Sciences
Studenttevredenheid 4.3 / 5 4.0 / 5
Sfeer 4.4 / 5 4.2 / 5
Inhoud 4.0 / 5 3.9 / 5
Algemene vaardigheden 4.1 / 5 4.1 / 5
Wetenschappelijke vaardigheden 3.9 / 5 4.1 / 5
Voorbereiding beroepsloopbaan 3.5 / 5 3.9 / 5
+ Meer

Na afstuderen

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. De cijfers worden getoond als landelijk cijfer voor deze studie en gelden dus niet specifiek voor deze opleiding aan deze instelling.Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.

Promovendus 58%
Onderzoeker 4%

Contact

Vrije Universiteit Amsterdam


Contactgegevens
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
T: 020 - 5989898
www.vu.nl
0 opleidingenopleiding vergelijken