Wo master - Taal en Communicatie
Deze opleiding heet ook wel:
Literary Studies: English Literature in a Visual Culture
Variant:
Nederlandse Letterkunde en het Literaire Veld
Bij de afstudeerrichting English Literature in a Visual Culture ligt de focus op de dynamiek tussen literatuur en visuele cultuur. De inhoud van de vakken is zoveel mogelijk verbonden met het wetenschappelijk onderzoek van de docenten. Zo raak je bekend met de actuele ontwikkelingen in het veld. Denk bijvoorbeeld aan de rol van illustraties in 19e eeuwse literatuur of wat de keuze voor een bepaalde cover doet voor de verkoop van een boek. Je bestudeert ook de graphic novel, die al lang het niveau van de superhelden is ontgroeid en waarin zelfs thema’s als de Holocaust worden behandeld.
Bij de afstudeerrichting Nederlandse Letterkunde en het Literaire Veld leer je Nederlandse literaire teksten uit het heden en het verleden zelfstandig te bestuderen en te analyseren. Daarbij betrek je de literairhistorische context en het geheel van literaire instituties dat we het literaire veld noemen. Je verdiept zo je kennis van de rol die literaire teksten in onze maatschappij vervuld hebben en nog altijd vervullen: bij waardeoverdracht, in het cultureel debat en bij identiteitsvorming.
Het masterprogramma bestaat uit een goede combinatie van literair-historistische, literair-theoretische en toepassingsgerichte onderdelen. Je leert Nederlandse teksten in hun internationale en maatschappelijke context te plaatsen en bestudeert wat zij ons zeggen over de maatschappij en cultuur waarin ze (zijn) ontstaan. Je leert onderzoek doen naar lezen en literaire instituties en bekijkt hoe je die onderzoeksresultaten in de praktijk kunt toepassen.
Op Studiekeuze123 kun je informatie vergelijken. Op de website van de onderwijsinstelling kun je verder lezen als de opleiding je aanspreekt.
Bekijk instellingswebsiteOm toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.
COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.
Om aan een master te kunnen starten, heb je een bachelordiploma nodig.
Sluit je bachelor niet direct aan op de master, of stroom je door van hbo naar wo? Dan moet je meestal een schakelprogramma of premaster volgen. Lees meer over schakelprogramma’s (Schakelprogramma, is dat nodig? - Studiekeuze123)
Heb je recht op het wettelijk collegegeld of betaal je het instellingscollegegeld? Gebruik onze Collegegeldwijzer
Hoe hoog is het instellingscollegegeld? Bekijk het op de website van de universiteit
Mis geen belangrijke gebeurtenissen. Check belangrijke data ook bij de opleiding zelf.
Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom naar de kenmerken van een opleiding.
We hebben niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Kijk voor meer informatie op de website van de onderwijsinstelling.
Hoe beoordelen de (oud)studenten deze opleiding?
Jaarlijks worden studenten gevraagd hun mening te geven over hun opleiding en instelling in de Nationale Studenten Enquête van Studiekeuze123. Helaas zijn er voor deze opleiding geen studentenoordelen beschikbaar.
Over de studie Letterkunde
Veel studenten hebben tijdens hun studie behoefte aan extra voorzieningen of flexibiliteit in het onderwijs. Dit kan komen door een aandoening zoals dyslexie, een chronische ziekte, psychische klachten, maar ook topsport of ondernemerschap tijdens de studie. Studenten beoordeelden hoe tevreden ze zijn over de ondersteuningsmogelijkheden bij hun onderwijsinstelling.
Je bent klaar met je studie. Hoe ziet de volgende stap eruit?
COVID-19 kan invloed hebben op de cijfers. Lees hier meer.
Landelijk voor studie Letterkunde
Onderwijsgevenden in het secundair onderwijs | 24% |
Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (master - taal en cultuur)
Toekomstige arbeidsmarktpositie: | Goed |
Samenhang baankans met economie: | Gemiddeld |
Uitwijkmogelijkheden naar andere sector: | Gemiddeld |
Uitwijkmogelijkheden naar ander beroep: | Gemiddeld |
Meer weten over de opleiding? Neem contact op met Vrije Universiteit Amsterdam
Bezoek ook de website van Vrije Universiteit Amsterdam
Bezoek website van Vrije Universiteit Amsterdam