WO Master - Recht en Bestuur

IT-recht

Rijksuniversiteit Groningen locatie Groningen
Studenttevredenheid
Meer informatie
3.6
Talen: Nederlands
Bekostiging: Overheid
Studiepunten: 60 ECTS
Diploma: Master of Laws

Over de opleiding

IT-advocaat of privacy officer worden? Vraagstukken van de moderne informatiesamenleving over smart cities, privacy, automatiseringscontracten, e-commerce of cybercrime oplossen? Dan is deze master de

Als je belangstelling hebt voor het recht en beseft dat informatietechnologie de wereld en ons dagelijks leven compleet heeft veranderd dan is de master Recht en ICT iets voor jou. Het is geen technische maar een juridische studie waar een zeer goede arbeidsmarkt voor is. Deze master heeft 'civiel effect', waardoor de klassieke togaberoepen (advocaat, rechter, officier van justitie) toegankelijk z...

+ Meer
Meer weten over deze opleiding?
Bekijk dan de instellingswebsite voor meer informatie

Toelating & selectie

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Je kunt te maken krijgen met selectie of een studiekeuzecheck. Hieronder vind je alle informatie.


Wanneer kun je starten?

Instroommomenten waarop je kunt starten met de opleiding.

Februari 2019
September 2019

Toelatingseisen

Een opleiding stelt eisen waaraan je moet voldoen om te mogen starten.

Je kunt een masteropleiding volgen als je een (verwante) bacheloropleiding op hetzelfde niveau hebt afgerond. Je bent niet automatisch toelaatbaar; sommige masteropleidingen hanteren selectiecriteria. Van een hbo-bacheloropleiding naar een wo-masteropleiding is soms ook mogelijk, meestal in combinatie met een schakelprogramma. Neem contact op met de instelling voor meer informatie.


Tijdens de opleiding

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom eens naar de kenmerken van een opleiding.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het aantal eerstejaars of het bindend studieadvies. Ook informatie over contacttijd of de doorstroom naar het tweede jaar kan relevant zijn voor je keuze.


Collegegelden

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.

Studenten

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.


Het eerste jaar


Studieverloop

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.


Mogelijkheden binnen de opleiding

  • Varianten
  • Hoe komt een digitale overeenkomst tot stand en wat betekent informatietechnologie voor een bedrijfsorganisatie? Met deze master heb je de specifieke kennis om hier antwoorden op te vinden.

    De opleiding Recht en ICT is de enige Nederlandstalige opleiding op dit terrein. De eenjarige master is multidisciplinair en richt zich op alle rechtsgebieden in combinatie met ICT. Er zijn twee specialisaties: De specialisatie Informaticarecht heeft raakvlakken met vrijwel alle hoofdgebieden van het recht: van computervirussen tot verkoop via het internet, van briefgeheim op e-mail tot belasting op informatie. Bij informaticarecht gaat het om juridische vragen over ICT-gebruik. Het internationale karakter van het informaticarecht speelt een grote rol. Bij de specialisatie Rechtsinformatica leren studenten hoe ICT kan worden ingezet in de rechtspraktijk. Vanuit een juridisch perspectief wordt bekeken welke vormen van automatisering kunnen bijdragen aan een verbetering van de uitvoering van juridische taken. Juridische informatie- en communicatiesystemen en beslissingsondersteunende systemen zijn hier belangrijke onderwerpen. Naast gedegen juridische kennis heb je als afgestudeerde student Recht en ICT voldoende inzicht in de technische aspecten van de informatietechnologie. Je kunt deze opleiding ook als voltijdstudent volgen.

Nationale Studenten Enquête

Jaarlijks worden studenten gevraagd hun mening te geven over hun opleiding en instelling in de Nationale Studenten Enquête van Studiekeuze123. Helaas zijn er voor deze opleiding geen studentenoordelen beschikbaar.

Na afstuderen

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. De cijfers worden getoond als landelijk cijfer voor deze studie en gelden dus niet specifiek voor deze opleiding aan deze instelling.


Meest gekozen beroepen

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.

Oordeel Alumni

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.


Contact

Rijksuniversiteit Groningen


Contactgegevens
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen
T: 050 363 9011
www.rug.nl
0 opleidingenopleiding vergelijken