WO Master - Kunst en Cultuur

Geschiedenis

Vrije Universiteit Amsterdam locatie Amsterdam
Studenttevredenheid
Meer informatie
4.5
Bekostiging: Overheid
Studiepunten: 60 ECTS
Diploma: Master of Arts

Over de opleiding

Van deze opleiding is door de onderwijsinstelling geen omschrijving van de opleiding aangeleverd.


Toelating & selectie

Om toegelaten te worden tot een opleiding moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Je kunt te maken krijgen met selectie of een studiekeuzecheck. Hieronder vind je alle informatie.


Toelatingseisen

Een opleiding stelt eisen waaraan je moet voldoen om te mogen starten.

Je kunt een masteropleiding volgen als je een (verwante) bacheloropleiding op hetzelfde niveau hebt afgerond. Je bent niet automatisch toelaatbaar; sommige masteropleidingen hanteren selectiecriteria. Van een hbo-bacheloropleiding naar een wo-masteropleiding is soms ook mogelijk, meestal in combinatie met een schakelprogramma. Neem contact op met de instelling voor meer informatie.

 • Aanvullende eisen
 • De master Geschiedenis is voor studenten met een academische Bachelor in Geschiedenis. Je kan ook toegelaten worden als je een Bachelor in andere Humanities vakgebieden hebt (inclusief Theologie of Filosofie) of in Antropologie of Sociologie, met een behoorlijke interesse in geschiedens, te herkennen aan een vak of specialisatie van minimaal 30 studiepunten.

 • De volgende documenten moet je per email sturen aan de Toelatingscommissie: *Toelatingsformulier van de faculteit *Cijferlijst (scan van origineel) *Motivatiebrief *Curriculum vitae


Tijdens de opleiding

Geen enkele opleiding is hetzelfde. Kijk daarom eens naar de kenmerken van een opleiding.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het aantal eerstejaars of het bindend studieadvies. Ook informatie over contacttijd of de doorstroom naar het tweede jaar kan relevant zijn voor je keuze.


Collegegelden

Als je studeert, dan betaal je daarvoor collegegeld. Er zijn 2 soorten collegegeld: het wettelijk collegegeld en het instellingscollegegeld. Het hangt van jouw situatie af wat jij betaalt. Lees meer over collegegeld.

Tarieven 2018 / 2019 2019 / 2020
Wettelijk € 2.060 € 2.083

Studenten

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.Studieverloop

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.


Mogelijkheden binnen de opleiding

 • Varianten
 • History: Migration and Mobility
 • History: Medical History
 • History Matters! De specialisatie Politiek en Soevereiniteit gaat over vormen van machtsuitoefening en de legitimiteit daarvan in de moderne en contemporaine geschiedenis (1800-nu).

  De master Geschiedenis biedt je veel mogelijkheden. Bij deze specialisatie bestudeer je keerpunten in de geschiedenis van staten en wereldmachten, zoals koloniale rijken, het Derde Rijk en de Verenigde Staten. Ook komen internationale organisaties zoals de Verenigde Naties en de Europese Unie aan bod. Centraal staan de verschillende perspectieven op machtsvorming, legitimiteit en bestuur, vanuit individuen, groepen of organisaties. Sommige keerpunten in de contemporaine geschiedenis waren vreedzaam; betrokkenen traden de toekomst hoopvol tegemoet. Maar we zien ook geweld en rechteloosheid. En vaker nog speelden alle twee tegelijk. In deze specialisatie verdiepen we ons ook in de actualiteit en wijze waarop het verleden in het heden doorwerkt. Er is aandacht voor gender, diversiteit en verschillende disciplines – naast politieke geschiedenis o.a. politicologie en politieke filosofie. Ook worden diverse bronnen bestudeerd: schriftelijke, visuele, materiële, mondelinge. Het gebruik van nieuwe media en digitaliseerde bronnen in onderzoek en debat wordt gestimuleerd.

 • History: History of Knowledge
 • History: Global Social History
 • + Meer

Nationale Studenten Enquête

Hoe tevreden waren studenten in 2018 over aspecten van deze opleiding?


Deze opleiding
Vrije Universiteit Amsterdam
Landelijk gemiddelde
Geschiedenis
Studenttevredenheid 4.5 / 5 3.9 / 5
Sfeer 4.1 / 5 4.1 / 5
Inhoud 4.0 / 5 3.8 / 5
Algemene vaardigheden 3.9 / 5 3.9 / 5
Wetenschappelijke vaardigheden 4.1 / 5 3.9 / 5
Voorbereiding beroepsloopbaan 3.0 / 5 2.9 / 5
+ Meer

Na afstuderen

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. De cijfers worden getoond als landelijk cijfer voor deze studie en gelden dus niet specifiek voor deze opleiding aan deze instelling.


Arbeidsmarkt​prognose

Landelijk per opleidingstype (Kunst en Cultuur)


Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.

Docent geschiedenis 6%

Contact

Vrije Universiteit Amsterdam


Contactgegevens
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
T: 020 - 5989898
www.vu.nl
0 opleidingenopleiding vergelijken