Wat is er allemaal mogelijk op Studiekeuze123?

Een goed doordachte studiekeuze dringt uitval in het hoger onderwijs terug. Natuurlijk wilt u uw kind behoeden voor het maken van een verkeerde keuze. Studiekeuze123 levert objectieve en betrouwbare studiekeuze-informatie zonder commerciële belangen. Studentenoordelen en accreditatierapporten geven inzicht in de kwaliteit van de opleidingen.

Interessetesten doen en open dagen opzoeken

Bij het oriënteren op studies is het maken van interessetesten een handig hulpmiddel. Als uw kind al een selectie van opleidingen heeft gemaakt, dan is het bezoeken van open dagen een goede manier om nader kennis te maken. Zie hiervoor de open dagen kalender.

Opleidingsinformatie bekijken

Op Studiekeuze123.nl staan meer dan 3.000 opleidingen in het hoger onderwijs, waaronder meer dan 1.600 bacheloropleidingen en zo’n 150 associate degrees. Begrijpelijk dat zo’n groot aanbod keuzestress kan veroorzaken. Het is via onze zoekmachine eenvoudig om te filteren binnen deze opleidingen en de selectie te beperken.

Opleidingen vergelijken en bewaren

Wat vinden studenten van hun opleiding? Met welke opleiding maakt uw kind de meeste kans op een baan? Via de opleidingenzoeker op Studiekeuze123.nl is het eenvoudig om meerdere opleidingen naast elkaar te zetten en te vergelijken. En deze selectie kan ook worden bewaard via de persoonlijke omgeving MijnStudiekeuze. Zo zijn geselecteerde opleidingen en hun vergelijkingen eenvoudig nogmaals te bekijken.

Kwaliteit opleidingen

U hecht uiteraard veel waarde aan de kwaliteit van een opleiding. Jaarlijks inventariseert Studiekeuze123 via de Nationale Studenten Enquête wat studenten van hun opleiding vinden. Hun oordelen zijn terug te vinden op elke opleidingspagina én met elkaar te vergelijken. Daarnaast is bij veel opleidingen ook een link te vinden naar het accreditatierapport. In dit rapport staat aangegeven hoe de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO) de kwaliteit van de opleiding heeft beoordeeld.

Studeren met een functiebeperking

Studenten die een functiebeperking hebben, geven ook hun oordeel in de NSE. Onder meer over de faciliteiten bij een opleiding of onderwijsinstelling. Deze oordelen zijn terug te vinden op elke opleidingspagina. Heeft uw kind een functiebeperking? Dan vindt u hier meer informatie.

Arbeidsmarktgegevens

Waar en hoe komt uw kind na zijn studie terecht? Op de opleidingspagina's van hbo-bachelor en -masteropleidingen en wo-masters staan gegevens over de arbeidsmarkt. U kunt zien hoeveel procent van de studenten na hun studie is gaan werken. Of wat de arbeidsmarktpositie (lees: vijf jaar na afstuderen) van afgestudeerden is.