MijnStudiekeuze

Maak een gratis persoonlijk account aan en volg het stappenplan! MijnStudiekeuze laat je zien hoe ver je bent met je studiekeuze. Je krijgt tips bij de fase waar je in zit. Ook kun je opleidingen bewaren en reminders instellen voor open dagen. Het stappenplan is handig voor iedereen die een hbo- of wo-bachelor gaat kiezen.

Maak nu een account aan

Heb je al een account? Log dan in en ga naar MijnStudiekeuze

Ontdek, vergelijk en kies

In het stappenplan worden tips en oefeningen gegeven. Wanneer je een oefening hebt uitgevoerd, kun je deze afvinken. Zo ga je stap voor stap door naar de volgende fase.

In de eerste fase gaat het om het ontdekken van jezelf. Vragen als 'Wie ben ik?', 'Wat kan ik?' of 'Waar liggen mijn interesses?' Je kunt hier inzicht in krijgen door bijvoorbeeld studiekeuzetesten te maken en gesprekken met je vrienden of familie te voeren.

De tweede fase is vergelijken. Je gaat verschillende studierichtingen en opleidingen met elkaar vergelijken. Dit kan door informatie van opleidingen op Studiekeuze123.nl te vergelijken. Maar bijvoorbeeld ook door het deelnemen aan (online) studiekeuzevoorlichtingsactiviteiten, zoals open dagen.

De derde en laatste fase is het kiezen van een opleiding.

Voordelen van MijnStudiekeuze

  • Een stappenplan om een goede studiekeuze te maken.
  • Stapsgewijs door de informatie en tools op de website op een voor jou handig moment.
  • Zien waar jij bent in jouw studiekeuze.
  • Jouw voortgang delen met je familie, mentor of decaan.
  • Opleidingen en open dagen bewaren en verder gaan waar je gebleven bent.

Met dank aan scholieren en decanen

Tijdens het ontwikkelen van MijnStudiekeuze hebben scholieren, mentoren en decanen meegedacht en hun mening gegeven. Hierdoor hebben we een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke tool kunnen maken. Alle studiekiezers die een hbo- of wo-opleiding gaan kiezen, kunnen MijnStudiekeuze gebruiken. Het aanmaken en gebruiken van een account is gratis.