MijnStudiekeuze

Een gratis persoonlijke digitale omgeving, waarin je stapsgewijs wordt begeleid bij het kiezen van een studie. Voor iedereen die een hbo- of wo-bachelor gaat kiezen.

Maak nu een account aan

Ontdek, vergelijk en kies

In de eerste fase staat het ontdekken van jezelf centraal (Wie ben ik? Wat kan ik? Waar liggen mijn interesses?) en kun je hier bijvoorbeeld met verschillende tests, inzicht in krijgen. De uitgevoerde acties worden afgevinkt om zo stapsgewijs over te gaan naar de fase van vergelijken. Deze fase gaat over het maken van keuzes tussen verschillende studierichtingen en opleidingen. Je vergelijkt informatie over verschillende opleidingen met elkaar en gaat langs open dagen. Uiteindelijk wordt je meegenomen naar het punt waarop je een opleiding kiest.

Voordelen van MijnStudiekeuze

  • Een stappenplan om een goede studiekeuze te maken.
  • Stapsgewijs door de informatie en tools op de website op een voor jou handig moment.
  • Zien waar jij bent in jouw studiekeuze.
  • Jouw voortgang delen met je ouders, mentor of decaan.
  • Opleidingen en open dagen bewaren en verder gaan waar je gebleven bent.

Totstandkoming van MijnStudiekeuze

Voor het ontwikkelen van deze tool hebben scholieren, mentoren en decanen hun inzichten gedeeld. Dit heeft geleid tot een gebruiksvriendelijke, overzichtelijke tool die voor studiekiezers met verschillende voorkeuren en werkwijzen waardevol is in gebruik. Het gebruik van MijnStudiekeuze is gratis.