Is er lesmateriaal beschikbaar?

Is er lesmateriaal beschikbaar?

Studiekeuze123 stelt gratis lesmateriaal en voorlichtingsmateriaal ter beschikking. Deze materialen kunt u gebruiken om uw leerlingen te begeleiden tijdens het studiekeuzeproces.

Voorlichtingsfolder

Speciaal voor mbo-4-, havo- en vwo- scholieren die willen studeren in het hoger onderwijs, heeft Studiekeuze123 een voorlichtingsfolder gemaakt. In deze folder staat algemene informatie en praktische tips voor leerlingen die zich oriënteren op een vervolgopleiding aan een hogeschool of universiteit. Download de folder. Daarnaast zijn er posters die u binnen school kunt ophangen om leerlingen te wijzen op Studiekeuze123.

Folders en posters bestellen

Decanen en mentoren kunnen de folders van Studiekeuze123 gratis bestellen in pakketten van 25 stuks via www.primaonderwijs.nl/studiekeuze123/. Ook de posters kunt u via deze link bestellen.

Digitaal magazine voor scholieren en ouders

Speciaal voor studiekiezers en hun ouders heeft Studiekeuze123 dit jaar digitale magazines gemaakt met belangrijke informatie over de studiekeuze en handige tips. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een hogeschool en universiteit? Wat kost studeren? Hoe werkt de selectieprocedure bij fixusopleidingen? Relevante onderwerpen die allemaal aan bod komen in het magazine, aangevuld met leuke filmpjes waarin studiekiezers hun verhaal vertellen.

Digiles

Met de digiles kunnen mentoren, docenten of decanen één lesuur inrichten rondom het thema studiekeuze. Door middel van een klassikaal gedeelte en groeps- of individuele opdrachten worden leerlingen op weg geholpen met hun studiekeuze. Hoe begin je met oriënteren? Welke informatie kun je verzamelen over een opleiding? Wat is belangrijk om te weten? Hoe maak je kennis? Allemaal onderwerpen die aan bod komen in deze digiles. Gebruik gratis de digiles.

Van Profiel naar Studie

Van Profiel naar Studie biedt u een totaaloverzicht per studieniveau, waarin u kunt zien welke profielen toegang geven tot welke opleiding.

Filmpjes

Studiekeuze123 heeft diverse filmpjes ontwikkeld rondom het studiekeuzeproces. Onder meer het filmpje ‘Wat wil jij studeren?’. Bekijk de overige filmpjes via ons YouTubekanaal.