Is er lesmateriaal beschikbaar?

Studiekeuze123 stelt gratis les- en voorlichtingsmateriaal ter beschikking. Deze materialen kun je gebruiken om je leerlingen te begeleiden tijdens het studiekeuzeproces.

Om leerlingen mee te geven

Voorlichtingsfolder

Speciaal voor mbo-4-, havo- en vwo- scholieren die willen studeren in het hoger onderwijs, heeft Studiekeuze123 een voorlichtingsfolder gemaakt. In deze folder staat algemene informatie en praktische tips voor leerlingen die zich oriënteren op een vervolgopleiding aan een hogeschool of universiteit. Download de folder of bestel de folder (gratis). Er kunnen ook posters besteld worden om in de school op te hangen. Op de posters worden handige tools en functies uitgelicht.

Digitaal magazine voor scholieren en ouders

Speciaal voor studiekiezers en hun ouders heeft Studiekeuze123 digitale magazines gemaakt met belangrijke informatie over de studiekeuze en handige tips. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een hogeschool en universiteit? Wat kost studeren? Hoe werkt de selectieprocedure bij fixusopleidingen? Relevante onderwerpen die allemaal aan bod komen in het magazine, aangevuld met leuke filmpjes waarin studiekiezers hun verhaal vertellen.

Digiles

Met de digiles kunnen mentoren, docenten of decanen één lesuur inrichten rondom het thema studiekeuze. Door middel van een klassikaal gedeelte en groeps- of individuele opdrachten worden leerlingen op weg geholpen met hun studiekeuze. Hoe begin je met oriënteren? Welke informatie kun je verzamelen over een opleiding? Wat is belangrijk om te weten? Hoe maak je kennis? Allemaal onderwerpen die aan bod komen in deze digiles. Gebruik gratis de digiles.

Van Profiel naar Studie

Van Profiel naar Studie biedt een totaaloverzicht per studieniveau, waarin je kunt zien welke profielen toegang geven tot welke opleiding.

Filmpjes

Studiekeuze123 heeft diverse filmpjes ontwikkeld rondom het studiekeuzeproces. Onder meer het filmpje ‘Welke studie kies jij?’.

Bekijk de overige filmpjes via ons YouTubekanaal.

Om zelf kennis op te doen

Numerus fixus

Een overzicht van alle fixusopleidingen per studiejaar met beschikbare capaciteit en informatie over de selectieprocedure en regels bij aanmelden. Lees meer.

Studiekeuzecheck

Informatie over de rechten en plichten na aanmelden voor een opleiding en deelname aan een studiekeuzecheck. Lees meer.

Collegegeld

Informatie over de verschillende collegegelden en uitleg over de criteria die van invloed zijn op de hoogte van dit bedrag. Lees meer.

Associate degree

Een associate degree-opleiding (Ad) is een tweejarige studie in het hoger beroepsonderwijs (hbo) en zit qua niveau tussen een mbo-4 en een hbo-bachelor in. Lees meer.

Om op de schoolwebsite te plaatsen

Widgets

Met de Open dagen- of Opleidingenwidget kun je direct onze Open dagen kalender of het overzicht van alle erkende hbo- en wo-opleidingen op de schoolwebsite weergeven. De leerlingen kunnen zo direct vanaf uw schoolwebsite informatie over opleidingen of open dagen opzoeken. De widget is gratis te plaatsen en direct gekoppeld aan Studiekeuze123.nl. Hierdoor wordt de informatie continue ververst en staat op de schoolwebsite altijd de meest actuele informatie. Wil je de widget graag op de schoolwebsite plaatsen, maar weet je niet hoe dit werkt, neem dan contact met ons op. Wij helpen graag!

Folder voor studiekeuzebegeleiders

Studiekeuze123 is er ook voor studiekeuzebegeleiders. Je vindt in de folder voor decanen een overzicht van de informatie en materialen die je kunt gebruiken om leerlingen te begeleiden bij hun studiekeuze, om de ouders te informeren of om zelf te raadplegen bij het beantwoorden van studiekeuzevragen. Wil je de folder voor decanen zelf graag op papier hebben of verspreiden onder collega's? De folder kan hier gratis besteld worden.

Voorkant van de decanenfolder

Screenshot uit folder voor decanen