Deelnemen aan studiekeuzecheck?

Nadat uw kind zich heeft aangemeld voor een hbo- of wo-bacheloropleiding, ontvang hij een uitnodiging van deze opleiding om deel te nemen aan een studiekeuzecheck (ook wel matching genoemd). De studiekeuzecheck is een activiteit die plaatsvindt voorafgaand aan de daadwerkelijk start van de opleiding.

Is er een match tussen uw kind en de opleiding?

In tegenstelling tot voorlichtingsactiviteiten waaraan iemand deelneemt voordat een keuze gemaakt is voor een opleiding (zoals open dagen, proefstuderen of meelopen), is de studiekeuzecheck echt bedoeld om de keuze die al gemaakt is, te checken (vandaar de naam studiekeuzecheck). Door de studiekeuzecheck krijgt uw kind een realistisch beeld van de opleiding en ziet hij of er een goede match is tussen hem en de opleiding. Deze check kan bijvoorbeeld een gesprek zijn over de gemaakte keuze, het volgen van een proefcollege, het invullen van een digitale vragenlijst of een andere activiteit.

Informatie voor ouders

We hebben de belangrijkste informatie over de studiekeuzecheck/matching op een rij gezet. Lees alles over de wet- en regelgeving, de rechten en plichten, en vindt per situatie uit wat van de deelnemers verwacht wordt en wat zij van de studiekeuzecheck kunnen verwachten.

Lees meer over de studiekeuzecheck.