Wat betekent het rangnummer?

Op 15 april krijgen de studenten die hebben meegedaan aan een selectie via Studielink hun rangnummer te horen en, indien het rangnummer toegang geeft tot de opleiding, ook een plaats aangeboden. Je moet de aangeboden plaats binnen twee weken na ontvangst van het bericht accepteren via Studielink. Anders komt de plaats te vervallen.

Telkens als een student een plaats weigert, niet tijdig accepteert of zakt voor zijn (eind)examens, dan krijgt de student met het eerstvolgende rangnummer een plaats aangeboden. Doordat studenten hun plaats kunnen weigeren, niet tijdig accepteren of zakken voor hun (eind)examen worden er tussen 15 april en 1 september mails verstuurd waarin plaatsen worden aangeboden. Je kunt dus later alsnog een plaats aangeboden krijgen.

Stappenplan weigeren of accepteren plaats bij één of twee fixusverzoek(en)

Studielink heeft een aantal handige stappenplannen waarin wordt uitgelegd hoe je een aangeboden plaats kunt weigeren of accepteren. Er is ook een stappenplan voor als je twee fixusverzoeken hebt en ook twee plaatsen hebt aangeboden gekregen.