Welke opleidingen hebben een numerus fixus?

Elk jaar publiceren we een actuele lijst met opleidingen met een numerus fixus. Vanaf 1 oktober kun je je in Studielink aanmelden voor een opleiding die van start gaat in het daarop volgende studiejaar.

Overzicht fixusopleidingen

Wij krijgen de informatie van Studielink. Studielink ontvangt deze informatie weer van onderwijsinstellingen. De hogescholen en universiteiten leveren deze informatie tot en met eind november aan. In deze periode werken wij de informatie wekelijks bij. De lijst die wij op 2 december publiceerde, ontvingen wij als definitieve lijst van Studielink. Op 13 december 2021 zijn er toch nog twee wijzigingen doorgevoerd. Je vindt deze schuingedrukt in het overzicht. Op 12 januari 2022 heeft Hogeschool Utrecht de opleiding Medische Hulpverlening teruggetrokken als numerus fixusopleiding. De opleiding is uit het overzicht verwijderd.

Overzichten voorgaande jaren

Bekijk en vergelijk de opleidingen

Bekijk en vergelijk alle hbo- en wo-opleidingen in de Opleidingenvergelijker. Zo kun je zien wat studenten en afgestudeerden van de opleiding vinden, hoeveel contacttijd je gemiddeld in het eerste studiejaar hebt, hoeveel mensen er studeren, hoe snel mensen afstuderen en nog veel meer.

Lees meer over numerus fixus

Aanmelden

Er gelden andere regels en voorwaarden bij het aanmelden voor een opleiding met een numerus fixus.

Lees waar je rekening mee moet houden

De selectieprocedure

Hoe ziet de selectieprocedure eruit? Wat is belangrijk?

Lees meer over de selectieprocedure

De uitslag

Op 15 april krijg je van Studielink je rangnummer. En dan?

Lees meer over de uitslag van de selectieprocedure

Stappenplan

Studielink heeft een stappenplan gemaakt met daarin alle stappen van aanmelden tot de start van de opleiding.

Bekijk het stappenplan