De uitslag van de selectie

Praktische studiezaken

Bekendmaking op 15 april via Studielink

Op 15 april krijgen de studenten die hebben meegedaan aan een selectie via Studielink te horen wat hun rangnummer is. Indien dit rangnummer binnen de capaciteit van de opleiding valt, krijg je een plaats aangeboden. Je moet de aangeboden plaats binnen twee weken nadat je het bericht hebt ontvangen accepteren via Studielink. Anders komt de plaats te vervallen.

De rangnummers

Op basis van de selectie maakt de hogeschool of universiteit een ranglijst van alle deelnemers. De opleiding communiceert op 15 april de rangnummers aan de deelnemers. Het rangnummer bepaalt of je direct een plaats aangeboden krijgt en in hoeverre je kans maakt op een plek als mensen met een hoger rangnummer een plek weigeren.

Alsnog een plaats na 15 april

Telkens als een student een plaats weigert, niet tijdig accepteert of zakt voor zijn (eind)examens, dan krijgt de student met het eerstvolgende rangnummer een plaats aangeboden. Doordat studenten hun plaats kunnen weigeren, niet tijdig accepteren of zakken voor hun (eind)examen, worden tussen 15 april en voor 1 september ook nog plaatsen aangeboden. Je kunt dus na 15 april alsnog een plaats aangeboden krijgen. Via Studielink krijg je bericht zodra je een plaats aangeboden hebt gekregen. Hou daarom na het bekendmaken van de rangnummers je e-mail en je Studielinkaccount in de gaten. Krijg je alsnog een plaats aangeboden? Accepteer (of weiger) deze dan meteen.

Aangemeld bij twee opleidingen?

Studielink legt in een handig stappenplan uit wat je kunt doen als je twee verzoeken hebt ingediend en twee plekken aangeboden hebt gekregen of als je twee verzoeken hebt ingediend een een plaats aangeboden hebt gekregen (terwijl je misschien liever een plek bij de andere opleiding had gehad).

Meer informatie?

Vind hier alles over aanmelden, de spelregels bij aanmelden en een stappenplan van aanmelden tot start.

0 opleidingenopleiding vergelijken