Hoe kom ik tot de juiste studiekeuze?

Je staat op het punt om een studiekeuze te maken. Met een ruim aanbod van opleidingen aan hogescholen en universiteiten kan het maken van een studiekeuze soms knap lastig zijn. In deze Wegwijzer leiden we je stap voor stap door het studiekeuzeproces. Op weg naar de studie die het beste bij jou past.

Checklist

De checklist van Studiekeuze123 helpt je in 3 stappen bij het maken van jouw studiekeuze. Ontdek, vergelijk, kies! Gebruik de Checklist van Studiekeuze123 en hang 'm aan je koelkast.

MijnStudiekeuze - persoonlijk stappenplan

MijnStudiekeuze is een gratis persoonlijke digitale omgeving, waarin je stapsgewijs wordt begeleid bij het kiezen van een studie. Erg handig voor iedereen die een hbo- of wo-bachelor gaat kiezen. Ontdek jezelf, vergelijk studies waarin je interesses liggen en maak een doordachte keuze. Maak een gratis account aan via MijnStudiekeuze.

Digitaal magazine voor scholieren

Speciaal voor studiekiezers heeft Studiekeuze123 een digitaal magazine gemaakt met belangrijke informatie over studiekeuze en handige tips. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een hogeschool en universiteit? Wat kost studeren? Hoe werkt de selectieprocedure bij numerus fixusopleidingen? Relevante onderwerpen die allemaal aan bod komen in het magazine, aangevuld met leuke filmpjes waarin studiekiezers hun verhaal vertellen.

Studia na Hulanda

Ben jij scholier op Aruba, Curaçao, St. Maarten of in Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en St. Eustatius)? Lees dan ook eens onze pagina Studia na Hulanda.