Hoe kom ik tot de juiste studiekeuze?

Het kiezen van een studie aan een hogeschool of universiteit kan lastig zijn. Er is zoveel keuze! Waar moet je beginnen? We begeleiden je stap voor stap door het studiekeuzeproces, naar een opleiding die bij jou past.

Checklist

De checklist van Studiekeuze123 helpt je in 3 stappen bij het maken van jouw studiekeuze. Ontdek, vergelijk, kies! Gebruik de Checklist van Studiekeuze123 en hang 'm aan je koelkast. Zo vergeet je niets!

MijnStudiekeuze - een persoonlijk stappenplan

MijnStudiekeuze is een gratis persoonlijke online omgeving, waarin je stapsgewijs wordt begeleid bij het kiezen van een studie. Erg handig voor iedereen die een hbo- of wo-bachelor gaat kiezen. Ontdek jezelf, vergelijk studies en maak een doordachte keuze. Maak een gratis account aan via MijnStudiekeuze.

Digitaal magazine voor scholieren

Speciaal voor studiekiezers heeft Studiekeuze123 een digitaal magazine gemaakt met handige tips en belangrijke informatie over het kiezen van een studie. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een hogeschool en universiteit? Wat kost studeren? Hoe werkt de selectieprocedure bij numerus fixusopleidingen? Relevante onderwerpen die allemaal aan bod komen in het magazine, aangevuld met leuke filmpjes waarin studiekiezers hun verhaal vertellen.

Studia na Hulanda

Ben jij scholier op Aruba, Curaçao, St. Maarten of in Caribisch Nederland (Bonaire, Saba en St. Eustatius)? Lees dan ook eens onze pagina Studia na Hulanda.

Ga in gesprek met je mentor of decaan

Bij je mentor of decaan kun je terecht met al je vragen over het kiezen van een studie. Zij zijn er om je informatie te geven en te helpen. Omdat ze jou kennen, kunnen ze persoonlijk advies geven.

Lees meer

Waar liggen mijn interesses?

Weet jij nou écht waar je interesses liggen?

Lees hoe je daar achter kunt komen

Hogeschool of universiteit?

Wat zijn de verschillen tussen de hogeschool en de universiteit?

Lees wat de verschillen zijn

Welke studierichtingen zijn er?

Een opleiding wordt ingedeeld in een studierichting.

Lees welke studierichtingen er zijn