Studiekeuzetesten

Je wilt gaan studeren, maar wat zijn jouw mogelijkheden en waar liggen jouw interesses?

Doe de oriëntatiemeter (gratis)

Oriëntatiemeter (15min)

De Oriëntatiemeter die speciaal voor Studiekeuze123 ontwikkeld is, is een test die je laat zien hoe ver je bent in jouw studiekeuzeproces. Sta je nog aan het begin en heb je nog geen idee? Of heb je al wat stappen gezet? In welke fase je ook zit, er is altijd een aantal acties dat je nog kunt ondernemen. Deze test is gratis en duurt ongeveer 15 minuten.

Doe de oriëntatiemeter (gratis)
Doe de interessetest (€4,92)

Interessetest (15min)

Deze test van NOA helpt je bij het kiezen van een studie die past bij jouw interesses. Je krijgt inzicht in jouw favoriete beroepssectoren (zoals 'Sport') en beroepsactiviteiten (zoals 'Organiseren') . Bij deze test geef je steeds aan hoe interessant bepaalde werkzaamheden lijken. Deze test van NOA kost € 5,09 en duurt zo'n 15 minuten.

Doe de interessetest (€5,09)
Doe de persoonlijkheidsmeter (gratis)

Persoonlijkheidsmeter (10min)

Met de persoonlijkheidsmeter van Jobpersonality ontdek je jouw persoonlijkheidskenmerken en welke beroepen daar bij aansluiten. Ben jij creatief, sociaal of realistisch? Met antwoorden op deze vragen kun je gerichter op zoek naar een passende studie. Deze test van Jobbpersponality is gratis en duurt ongeveer 10 minuten.

Doe de persoonlijkheidsmeter (gratis)

Welke studie kies jij?

Annegien Schilling (bekend als @fetching_tigerss op Instagram) vertelt aan Studiekeuze123 over haar studiekeuzeproces in haar eindexamenjaar. Ze geeft ook wat tips!

Van profiel naar studie

Bekijk welke profielen toegang geven tot welke studie. Voor sommige opleidingen zijn er naast het profiel aanvullende vakken nodig. Ook dit is terug te vinden. Alle schema’s zijn eenvoudig te printen, op te slaan of te mailen. Aan de slag!

Naar de tool