Wo bachelor - Gezondheid

Geneeskunde

De universitaire bachelorstudie Geneeskunde is gericht op mensen in alle levensfasen en reikt van klinisch werk op een van de specialistische deelgebieden tot zuiver wetenschappelijk onderzoek.

Je krijgt inzicht in de bouw en de verrichtingen van het menselijk lichaam. Ook preventievraagstukken en maatschappelijke oorzaken van ziekte en ongemak komen aan de orde. Daarbij leer je samenwerken met medewerkers die een andere vakachtergrond hebben en zich met andere aspecten van de gezondheidszorg bezighouden, zoals verpleegkundigen, psychologen, medisch biologen, maatschappelijk werkers, apothekers, epidemiologen, fysiotherapeuten, verloskundigen, hygiƫnisten en tandartsen. Omdat de mens in de geneeskunde centraal staat, is er ook aandacht voor de ontwikkeling van je communicatieve vaardigheden. Bovendien leer je de wetenschappelijke ontwikkelingen in de geneeskunde kritisch volgen. (Basis)arts word je pas na afronding van de co-assistentschappen en het afleggen van het artsexamen.


Van profiel naar studie

Bekijk welke profielen toegang geven tot welke studie

Gebruik de tool

Deel deze pagina

Na deze studie

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.


Meest gekozen masters

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen masters na deze studie. De masters zijn aflopend gesorteerd met per master het percentage studenten dat is door gaan studeren aan deze master.

Geneeskunde 2406 studenten 97%
Zorgmanagement 70 studenten 3%
Health Economics, Policy and Law 47 studenten 2%
Biomedical Sciences 17 studenten 1%
Health Sciences (research) 10 studenten <1%
+ Meer