Aanmelden voor een opleiding met numerus fixus

Aanmelden voor een opleiding met numerus fixus

Aanmelden: uiterlijk 15 januari

Aanmelden voor een opleiding met numerus fixus kan vanaf 1 oktober tot uiterlijk 15 januari. Houd er rekening mee dat de deadline voor aanmelden voor een opleiding met een numerus fixus, een stuk eerder is dan de aanmelddeadline voor opleidingen zonder numerus fixus (want die is op 1 mei).

Stappenplan aanmelden in Studielink

Studielink legt hier uit hoe je een account aanmaakt in Studielink en heeft een stappenplan opgesteld met uitleg over aanmelden voor een numerus fixusopleiding in je account.

Uitzonderingen op de aanmelddatum

Wanneer zich minder studenten hebben aangemeld dan het aantal beschikbare plaatsen, kan een fixusopleiding in een enkel geval een extra aanmeldtermijn instellen. Dit houdt in dat er een tweede deadline wordt gehanteerd, zodat studenten zich nog langer kunnen aanmelden.

Aanmelden: dit zijn de voorwaarden

Er is een aantal voorwaarden verbonden aan aanmelding. Afhankelijk van de opleiding en onderwijsinstelling waar je voor kiest, mag je je maar voor één of twee opleidingen per studiejaar aanmelden. Ook mag je maar een maximaal aantal keer deelnemen aan selectieprocedures én tellen eerdere selectiepogingen (of deelname aan lotingen) ook mee in dit maximaal aantal keer.

Lees meer over de voorwaarden bij aanmelden.