Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête® (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun opleiding. Hier vind je alle informatie over de NSE!

Looking for English?
NSE 2020 geannuleerd
Minister Van Engelshoven heeft op donderdag 19 maart 2020 gemeld dat in overleg met het hoger onderwijs en de studentenbonden is besloten om de NSE 2020 niet door te laten gaan.

Ga naar: NSE voor instellingen | NSE voor afnemers data

Nationale Studenten Enquête 2020 geannuleerd

Op 19 maart 2020 heeft minister Van Engelshoven van het ministerie van OCW gemeld dat in overleg met het hoger onderwijs en de studentenbonden besloten is om de NSE 2020 niet door te laten gaan. Een studenttevredenheidsonderzoek zou tijdens deze coronacrisis waarschijnlijk geen valide resultaten opleveren. Daarnaast willen onderwijsinstellingen nu al hun energie kunnen inzetten op het zo goed mogelijk organiseren van het onderwijs.

Lees meer over het annuleren van de NSE 2020

Wat is de NSE?

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. Studentenoordelen laten zien wat de huidige studenten vinden van hun opleiding en instelling. Heel handig als je aan het zoeken bent naar een opleiding die bij jou past. Lees meer over de NSE.

Resultaten NSE 2019

Op 29 september 2019 zijn de resultaten van de NSE 2019 gepubliceerd.

Deelnemende instellingen

Aan de NSE 2019 deden in totaal 18 universiteiten en 14 particuliere onderwijsinstellingen mee.

Prijsuitreiking NSE 2019

Onder de deelnemers aan de NSE zijn prijzen verloot. Bekijk de winnaars.

Vragenlijst

Welke vragen kregen studenten te zien tijdens de Nationale Studenten Enquête?

NSE en Privacy

Hoe zorgen wij ervoor dat we zorgvuldig omgaan met jouw persoonsgegevens?

Verantwoording

Studiekeuze123 schrijft jaarlijks, na afloop van de Nationale Studenten Enquête, een Onderzoeksverantwoording waarin uitgebreid verslag wordt gedaan van de stappen die gedurende het NSE-traject zijn genomen.

Contact

Contact opnemen over de NSE kan op verschillende manieren.

Bekijken

Pers

Voor de pers hebben we alle informatie op een rij gezet.

Bekijken