Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête® (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun opleiding. Hier vind je alle informatie over de NSE!

Looking for English?
Resultaten 23 juni bekend
De invulperiode van de NSE is afgelopen. De resultaten worden op 23 juni 2021 gepubliceerd.

Ga naar: NSE voor instellingen | NSE voor afnemers data

Wat is de NSE?

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. Studentenoordelen laten zien wat de huidige studenten vinden van hun opleiding en instelling. Heel handig als je aan het zoeken bent naar een opleiding die bij jou past.

Lees meer over de NSE

Nationale Studenten Enquête 2021

Deelnemende instellingen

Aan de NSE 2021 nemen in totaal 72 hogescholen en universiteiten deel. Benieuwd naar welke onderwijsinstellingen allemaal meedoen?

NSE en privacy

Hoe komen we aan de e-mailadressen van studenten en wat gebeurt er met de antwoorden?

Prijzen

Ook dit jaar verloten we onder de studenten die hebben deelgenomen aan de NSE weer mooie prijzen.

Vragenlijst

De NSE wordt gebruikt voor studiekeuze-informatie en voor het verbeteren van het onderwijs. Welke vragen krijgen studenten te zien tijdens de NSE?

Resultaten NSE 2019

Op 29 september 2019 zijn de resultaten van de NSE 2019 gepubliceerd. Zo'n 94.000 studenten van universiteiten en particuliere onderwijsinstellingen hebben hun mening gegeven. In 2020 is de NSE geannuleerd, waardoor er geen resultaten beschikbaar zijn van dat jaar.

Verantwoording

Studiekeuze123 schrijft jaarlijks, na afloop van de Nationale Studenten Enquête, een onderzoeksverantwoording. Hierin wordt uitgebreid verslag gedaan van de stappen die in het NSE-traject zijn genomen.

Contact

Contact opnemen over de NSE kan op verschillende manieren.

Bekijken

Pers

Voor de pers hebben we alle informatie op een rij gezet.

Bekijken