Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête® (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun opleiding. Hier vind je alle informatie over de NSE!

Looking for English?

Ga naar: NSE voor instellingen | NSE voor afnemers data

Wat is de NSE?

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek waarin jaarlijks bijna alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding. Studentenoordelen laten zien wat de huidige studenten vinden van hun opleiding en instelling. Heel handig als je aan het zoeken bent naar een opleiding die bij jou past.

Lees meer over de NSE

NSE 2020 geannuleerd

In 2020 heeft minister Van Engelshoven van het ministerie van OCW in overleg met het hoger onderwijs en de studentenbonden besloten de NSE niet door te laten gaan. Een studenttevredenheidsonderzoek zou tijdens deze coronacrisis waarschijnlijk geen valide resultaten opleveren. Daarnaast wilden onderwijsinstellingen al hun energie kunnen inzetten op het zo goed mogelijk organiseren van het onderwijs in aangepaste vorm.

Resultaten NSE 2019

Op 29 september 2019 zijn de resultaten van de NSE 2019 gepubliceerd. Zo'n 94.000 studenten van universiteiten en particuliere onderwijsinstellingen hebben in de Nationale Studenten Enquête 2019 hun mening gegeven.

Vragenlijst

Het doel van de NSE vragenlijst is tweeledig: deze dient voor zowel studiekeuze-informatie voor studiekiezers, als voor beleidsinformatie voor instellingen. Welke vragen kregen studenten te zien tijdens de Nationale Studenten Enquête?

Deelnemende instellingen

Aan de NSE 2019 deden in totaal 18 universiteiten en 14 particuliere onderwijsinstellingen mee.

Prijsuitreiking

Onder de studenten die hebben deelgenomen aan de NSE zijn een reischeque ter waarde van €2.000,- en 500 Ticketmaster eGift Cards ter waarde van €20,- verloot.

Verantwoording

Studiekeuze123 schrijft jaarlijks, na afloop van de Nationale Studenten Enquête, een Onderzoeksverantwoording waarin uitgebreid verslag wordt gedaan van de stappen die gedurende het NSE-traject zijn genomen.

Contact

Contact opnemen over de NSE kan op verschillende manieren.

Bekijken

Pers

Voor de pers hebben we alle informatie op een rij gezet.

Bekijken