Uitnodigingen en mails aan studenten

Studenten ontvangen per e-mail een uitnodiging om de vragenlijst in te vullen en ontvangen na de uitnodiging 3 reminders en de last shot mail (mochten ze nog niets hebben ingevuld).

In de uitnodigings- en remindermails staat een unieke, persoonlijke link. Mocht een student de link kwijt zijn, dan kan deze link opnieuw opgevraagd worden via de ʻlost-link toolʼ op de studentenpagina op NSE.nl. Zij vullen het e-mailadres in dat bij de instelling bekend is. Ze krijgen de link dan nogmaals per email toegestuurd. Studenten krijgen de link alleen toegestuurd als het ingevoerde e-mailadres ook is aangeleverd door de onderwijsinstelling bij de studentgegevens.

Studenten geven in het eerste scherm van de vragenlijst zelf aan in welke taal ze de vragenlijst willen invullen (Nederlands, Engels, Duits). Na het kiezen van de taal zien studenten alle opleidingen die voor hen zijn aangeleverd door de onderwijsinstelling. Een student kan één opleiding daaruit kiezen waarvoor hij of zij de NSE wil invullen.

In de laatste week van het veldwerk wordt er nog een allerlaatste oproep verstuurd, de last shot mail. Met deze e-mail proberen we studenten alsnog te motiveren tot deelname. Na afloop van de NSE krijgen de studenten die hebben deelgenomen een dankmail om hen te bedanken.

Planning

Week 1 veldwerk: 1e uitnodiging

Week 3 veldwerk: 1e reminder

Week 5 veldwerk: 2e reminder

Week 7 veldwerk: 3e reminder

Week 8 veldwerk: Last shot mail

Voorbeeld uitnodiging en reminders

(NB: in de mailings staat een link opgenomen naar een pagina over privacy. Deze pagina komt online te staan vlak voordat het veldwerk start)

Uitnodiging

Uitnodiging - alle talen

Uitnodiging - Nederlands

Uitnodiging - Engels

Uitnodiging - Duits

Reminders

Reminder 1 - alle talen

Reminder 1 - Nederlands

Reminder 1 - Engels

Reminder 1 - Duits

.

Reminder 2 - alle talen

Reminder 2 - Nederlands

Reminder 2 - Engels

Reminder 2 - Duits

.

Reminder 3 - alle talen

Reminder 3 - Nederlands

Reminder 3 - Engels

Reminder 3 - Duits

Last shot

Last shot mail - alle talen

Last shot mail - Nederlands

Last shot mail - Engels

Last shot mail - Duits

Dankmail

Volgt nog.