Nationale Studenten Enquête voor afnemers

De Nationale Studenten Enquête® (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek waarin studenten hun mening geven over hun opleiding. Hier vindt u alle informatie over de NSE.

NSE resultaten online inzien
Bekijk en vergelijk de NSE-gegevens via het interactieve dashboard.

Resultaten 2019 bekend

De resultaten van de NSE 2019 zijn bekend. Ruim 94.000 studenten van universiteiten en particuliere onderwijsinstellingen gaven hun mening over hun studie en onderwijsinstelling. Ze gaven aan hoe tevreden ze zijn over o.a. de inhoud van het onderwijs, de sfeer op de opleiding, de deskundigheid van de docenten, de studieroosters en de studiefaciliteiten. Want, wie kan de tevredenheid over een opleiding beter weergeven dan de studenten die deze studie volgen?

Meer over de resultaten

Wat is de NSE?

Studentenoordelen laten zien wat de huidige studenten vinden van hun opleiding en instelling. Heel handig voor studiekiezers die zoeken naar een opleiding die bij hen past. Lees meer over de achtergrond van de Nationale Studenten Enquête.

Nieuw: online dashboard

Met het nieuwe NSE Dashboard kunt u de NSE-gegevens op een eenvoudige interactieve manier bekijken en vergelijken.

Zelf aan de slag met de resultaten

Zelf gebruikmaken van de resultaten? Hiervoor bieden we verschillende mogelijkheden.

Deelnemende instellingen

Aan de NSE 2019 doen in totaal 18 universiteiten en 14 particuliere onderwijsinstellingen mee. Bekijk de lijst met deelnemende instellingen.

NSE en privacy

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is van toepassing op de NSE. Lees hoe we omgaan met de privacy bij de verwerking van gegevens.

Onderzoeksverantwoording

Meer informatie over de achtergrond en verantwoording van de Nationale Studenten Enquête 2018. Over de NSE 2019 volgt nog.

Vragenlijst

Alle informatie over en de toelichting op de vragenlijst is hier terug te vinden.

Contact

Contact

Contact opnemen over de NSE kan op verschillende manieren.

Bekijken

Pers

Voor de pers hebben we alle informatie op een rij gezet.

Bekijken