Veel meer studenten kiezen dit studiejaar voor een associate degree

Nieuws 1 sep., 2022

Auteur: Studiekeuze123 · leestijd 2 min · 2367 keer gelezen

Het nieuwe studiejaar is begonnen! We zien dat steeds meer studenten kiezen voor een associate degree (Ad). In 2018 werd de associate degrees een zelfstandige opleiding. Nu, 4 jaar later, is het aantal eerstejaars Ad-studenten met maar liefst 44% gestegen. In totaal volgen inmiddels meer dan 20.000 studenten een associate degree!

Wij verstuurden er op 1 september ook een persbericht over. Lees het persbericht Veel meer studenten kiezen dit studiejaar voor een associate degree.

Wat is een associate degree?

Een associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding. Het niveau ligt tussen een mbo-4 en een hbo-bachelor. Het is een praktijkgerichte opleiding. Je leert de theorie en gaat daar direct mee aan de slag in de praktijk. Vaak is er zelfs een samenwerking met het bedrijfsleven, waardoor je opdrachten uitvoert bij bedrijven in de buurt.

Waarom zou je voor een associate degree kiezen?

Een associate degree is een mooie oplossing voor studenten die wel willen doorstuderen, maar die een vierjarige bacheloropleiding te lang vinden. Het maakt ook de overstap van mbo naar hbo kleiner. Daarnaast is een associate degree interessant voor mensen die werken op mbo-niveau en zich verder willen specialiseren in hun beroep.

Studie in Cijfers voor associate degrees

Studie in Cijfers geeft in één oogopslag onafhankelijke, objectieve en vergelijkbare data van een opleiding. Ook wordt er een vergelijking gemaakt met het landelijk gemiddelde van de studie. Dit kan helpen bij de oriëntatie op de studiekeuze. Eerder was Studie in Cijfers er alleen voor voltijd bacheloropleiding. Maar omdat steeds meer studenten kiezen voor een associate degree, is er nu ook Studie in Cijfers voor voltijd, deeltijd en duale associate degrees! Je vindt Studie in Cijfers op de opleidingspagina's via het opleidingenoverzicht. Bekijk alle associate degrees.

Meer lezen over Ad's? Bekijk dan onze pagina Associate degrees.

Categorieën
Delen via: