Wo bachelor - Exact en Informatica

Natuurwetenschap en Innovatiemanagement

De universitaire bachelorstudie Natuurwetenschap en Innovatiemanagement is gericht op zowel natuurwetenschappelijke uitvindingen als ook maatschappelijke en commerciële toepassingen.

Je combineert bètakennis uit de vakgebieden natuurkunde, scheikunde en biologie met gammakennis over innovatiemanagement. Steeds meer (toegepast of wetenschappelijk) onderzoek vereist kennis van meer dan één discipline. Je moet nieuwe technologieën zowel kunnen begrijpen als beoordelen op implementatie- en gebruiksmogelijkheden. Daarom verwerf je multidisciplinaire kennis en vaardigheden. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met maatschappelijke vraagstukken.


Van profiel naar studie

Bekijk welke profielen toegang geven tot welke studie

Gebruik de tool

Deel deze pagina

Na deze studie

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.


Meest gekozen masters

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen masters na deze studie. De masters zijn aflopend gesorteerd met per master het percentage studenten dat is door gaan studeren aan deze master.

Science and Innovation 25 studenten 27%
Complex Systems Engineering and Management 16 studenten 17%
Energy Science 12 studenten 13%
Science, Business and Innovation 9 studenten 10%
Business Administration 5 studenten 5%