Wo bachelor - Gedrag en Maatschappij

Psychologie

De universitaire bachelorstudie Psychologie is gericht op de studie van menselijk gedrag.

Je leert persoons- of omgevingskenmerken die invloed hebben op het menselijk gedrag in kaart brengen, met als doel dit gedrag te begrijpen, verklaren en voorspellen. Het werkterrein van de psychologie bestrijkt het gehele menselijke bestaan, van geboorte tot dood. Zo onderzoek je de ontwikkeling van gedrag en de omgeving waarin bepaald gedrag plaatsvindt. Het gehele veld van menselijke gedragingen en menselijk functioneren is echter te omvangrijk om door één bepaalde psycholoog bekeken te worden. In de loop der tijd is er dan ook een aantal vakgebieden ontstaan, zoals de arbeids- en organisatiepsychologie, sociale psychologie, ontwikkelingspsychologie en klinische psychologie, psychonomie en psychologische methodenleer.


Van profiel naar studie

Bekijk welke profielen toegang geven tot welke studie

Gebruik de tool

Deel deze pagina

Opleidingen

Na deze studie

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.


Meest gekozen masters

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen masters na deze studie. De masters zijn aflopend gesorteerd met per master het percentage studenten dat is door gaan studeren aan deze master.

Psychology 1749 studenten 53%
Psychologie 632 studenten 19%
Psychologie en Geestelijke Gezondheid 283 studenten 9%
Gezondheidszorgpsychologie 127 studenten 4%
Psychology (research) 72 studenten 2%
+ Meer