WO Master - Gezondheid

Food Technology

De universitaire masterstudie Food Technology is een voortzetting en verdieping van een bachelorstudie.

De studie is gericht op het toepassen van scheikundige, natuurkundige en microbiologische kennis voor de productie van levensmiddelen. Je verwerft kennis van de samenstelling, structuur en eigenschappen van grondstoffen, halffabrikaten en levensmiddelen. Je leert welke bewerkingen je kunt toepassen en welke veranderingen de producten ondergaan bij bewerking, opslag en vervoer.


Doorstuderen

Bekijk welke masteropleidingen studenten kozen na hun bachelor

Gebruik de tool

Deel deze pagina

Na deze studie

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen.


Arbeidsmarkt​informatie

Landelijk

61% vond een baan op niveau
70% vond een baan binnen het vakgebied van de studie
€ 2.650 bruto startsalaris op basis van 38 uur per week
2% is werkloos

Kansen op de arbeidsmarkt

Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (wo biologie, wiskunde, landbouw en milieu)

Prognose Redelijk
Conjuctuur​gevoeligheid Hoog
Uitwijk​mogelijkheden naar andere sector Gemiddeld
Uitwijk​mogelijkheden naar andere beroepsgroep Gemiddeld

Meest gekozen beroepen

We hebben geen of niet voldoende betrouwbare informatie over dit onderdeel. Neem contact op met de instelling.

Oordeel Alumni

4.1
tevredenheid over de huidige baan
3.8
tevredenheid carrière-mogelijkheden huidige baan
58% van de afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt
93% van de afgestudeerden zou achteraf de studie opnieuw kiezen