Wo bachelor - Techniek

Food Technology

De universitaire bachelorstudie Food Technology is gericht op het toepassen van scheikundige, natuurkundige en microbiologische kennis bij de productie van levensmiddelen.

Je verwerft kennis van de samenstelling, structuur en eigenschappen van grondstoffen, halffabrikaten en levensmiddelen. Je leert welke bewerkingen je kunt toepassen en welke veranderingen de producten ondergaan bij bewerking, opslag en vervoer.


Van profiel naar studie

Bekijk welke profielen toegang geven tot welke studie

Gebruik de tool

Deel deze pagina

Na deze studie

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.


Meest gekozen masters

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen masters na deze studie. De masters zijn aflopend gesorteerd met per master het percentage studenten dat is door gaan studeren aan deze master.

Food Technology 85 studenten 74%
Food Quality Management 13 studenten 11%
Food Safety 13 studenten 11%
Biotechnology 5 studenten 4%