Hbo bachelor - Aarde en Milieu

Voedingsmiddelentechnologie

De hbo bachelorstudie Voedingsmiddelentechnologie is gericht op de verwerking van agrarische grondstoffen (melk, vlees, granen, aardappelen, fruit en groenten) tot voedings- en genotmiddelen.

Je leert producten als koekjes, zoutjes, kant-en-klaarmaaltijden en dieetproducten onderzoeken en ontwikkelen. Daarom bestudeer je ook onderwerpen als kwaliteitsbewaking, marketing en productiemanagement.


Van profiel naar studie

Bekijk welke profielen toegang geven tot welke studie

Gebruik de tool

Deel deze pagina

Na deze studie

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.


Arbeidsmarkt​informatie

Landelijk

88% vond een baan op niveau
84% vond een baan binnen het vakgebied van de studie
€ 2.841 bruto startsalaris op basis van 36 uur per week
2% is werkloos

Kansen op de arbeidsmarkt

Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (bachelor - chemische technologie)

Prognose Goed
Conjunctuur​gevoeligheid Gemiddeld
Uitwijk​mogelijkheden naar andere sector Hoog
Uitwijk​mogelijkheden naar andere beroepsgroep Hoog

Meest gekozen beroepen

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.

Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs 12%
Product- en kledingontwerpers 12%

Oordeel Alumni

4.0

tevredenheid over de huidige baan
4.4

tevredenheid carrière-mogelijkheden huidige baan
82% van de afgestudeerden vindt de studie een goede basis om te starten op de arbeidsmarkt
91% van de afgestudeerden zou achteraf de studie opnieuw kiezen