Hbo bachelor - Aarde en Milieu
De hbo bachelorstudie Voedingsmiddelentechnologie is gericht op de verwerking van agrarische grondstoffen (melk, vlees, granen, aardappelen, fruit en groenten) tot voedings- en genotmiddelen.
Je leert producten als koekjes, zoutjes, kant-en-klaarmaaltijden en dieetproducten onderzoeken en ontwikkelen. Daarom bestudeer je ook onderwerpen als kwaliteitsbewaking, marketing en productiemanagement.
Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?
Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.
Landelijk
Dit zijn landelijke cijfers voor de totale studierichting (bachelor - chemische technologie)
Prognose | Goed |
Conjunctuurgevoeligheid | Gemiddeld |
Uitwijkmogelijkheden naar andere sector | Hoog |
Uitwijkmogelijkheden naar andere beroepsgroep | Hoog |
Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen beroepen na deze studie. De beroepen zijn aflopend gesorteerd met per beroep het percentage van de werkenden dat 1,5 jaar na afstuderen in dit beroep terecht is gekomen.
Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs | 12% |
Product- en kledingontwerpers | 12% |