Vragen over het kiezen van een studie? Pixxi helpt!

Nieuws 20 jan., 2022

Auteur: Studiekeuze123 · leestijd 2 min · 2197 keer gelezen

Het maken van een studiekeuze is best lastig. En het roept vaak veel vragen op. Chatbot Pixxi staat voor je klaar! Pixxi beantwoordt je vragen over het kiezen van een studie.

Waarom Pixxi?

Sinds begin dit jaar vind je op Studiekeuze123.nl een chatbot, genaamd Pixxi. Op Studiekeuze123.nl vind je veel informatie over het kiezen van een studie. Zoveel, dat het soms lastig is om het te vinden. Pixxi helpt je hierbij. Stel je vraag en Pixxi geeft je het antwoord of vertelt je waar je de informatie kunt vinden of welke tools je kunt gebruiken.

Waar verschijnt Pixxi?

De eerste periode verschijnt Pixxi met name op pagina’s met studiekeuze-informatie en bij de rubriek veelgestelde vragen. Als je hier niet direct vindt wat je zoekt, dan kun je je vraag aan Pixxi stellen. Later komt Pixxi ook op andere plekken op de website terug of verschijnt de chatbot als je lang op één pagina bent.

Wie is Pixxi eigenlijk?

Pixxi komt op de socialmediakanalen van Studiekeuze123 al regelmatig langs, vooral op ons Instagram-account. Pixxi begon als een leuk figuurtje zonder naam, maar we kregen al snel enthousiaste reacties. Dit figuurtje verdiende een naam! Via een poll op Instagram werd Pixxi gekozen als winnaar. Toen we een identiteit voor de chatbot zochten, was de keuze voor Pixxi snel gemaakt.

Hoe werkt Pixxi?

Pixxi combineert een gigantische hoeveelheid data en tests. Deze data brengen we samen in de chatbot. Eigenlijk krijgt de website een stem. Pixxi gaat het gesprek met je aan en stelt je vragen om tot de juiste informatie te komen. Maar je kunt zelf natuurlijk ook een vraag stellen. Weet Pixxi het antwoord niet? Dan word je doorverwezen naar de contactpagina. Hier zie je de andere manieren waarop je contact op kunt nemen met Studiekeuze123.

Hoe leert Pixxi?

Pixxi is nog in ontwikkeling. Hierdoor kunnen nog niet alle vragen beantwoord worden. Gelukkig leert Pixxi snel! Op basis van de gesprekken met studiekiezers, voeden we Pixxi met meer antwoorden. Zo breiden we iedere maand het aantal antwoorden op vragen uit. Heb jij een opmerking of aanvulling? Dan horen we dat graag! Laat je reactie achter via de gele feedback-knop.

Categorieën
Delen via: