Een studiekeuzestappenplan speciaal voor jou!

Blog 7 okt., 2021

Auteur: Studiekeuze123 · leestijd 2 min · 5256 keer gelezen

Het kiezen van een studie kan best ingewikkeld zijn. Wat vind je leuk? Wat kan er eigenlijk met je profiel? Waar kun je welke opleiding volgen? Een MijnStudiekeuze-account helpt je om het studiekeuzeproces in hapklare brokken op te delen. Zie het als jouw persoonlijke plan van aanpak bij het kiezen van een studie!

MijnStudiekeuze

Om jouw studiekeuzeproces gemakkelijker en overzichtelijker te maken, kun je een MijnStudiekeuze-account aanmaken. Dat is gratis, helemaal online en speciaal voor jou. Het studiekeuzestappenplan is handig voor iedereen die een hbo- of wo-bacheloropleiding gaat kiezen.

Wat kun je allemaal met een MijnStudiekeuze-account?

Een MijnStudiekeuze-account geeft je handige tips en een persoonlijk stappenplan voor iedere fase van je studiekeuzeproces. Deze fases zijn:

 1. Ontdek
  Je begint door te bepalen wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Bijvoorbeeld door studiekeuzetesten te maken. Met deze inzichten bepaal je jouw richting.
 2. Vergelijk
  In deze fase vergelijk je de verschillende studierichtingen en opleidingen die jij interessant vindt. Je vindt open dagen, en kunt deze ook opslaan in je account. Ook lees je tips voor het praten met studenten die al een studie volgen.
 3. Kies
  Dit is de laatste fase. Je kiest een opleiding, leert alles over het aanmelden en zoekt uit welke praktische zaken je moet regelen.

Stappen studiekeuze

Als je een stap hebt doorlopen, kun je naar de volgende stap klikken. Je voortgang wordt automatisch opgeslagen. Zo deel je het maken van je studiekeuze op in kleine stukjes en raak je nooit kwijt waar je bent gebleven. Natuurlijk kun je altijd terugzien wat je hebt ingevuld. Je kunt je voortgang zelfs downloaden. Wil je de stappen liever in een andere volgorde doen? Dan kun je gemakkelijk switchen tussen de verschillende fases om de stappen voor jou het handigst te maken!

Opleidingen, studiesteden en open dagen opslaan

Naast dat het een persoonlijk studiekeuzestappenplan is, heb je binnen het MijnStudiekeuze-account ook de mogelijkheid om opleidingen, open dagen en studiesteden op te slaan. Zo kun je gemakkelijk bijhouden wat jou het meest interessant lijkt.

Lees nog meer over het MijnStudiekeuze-account.

Nog even alle voordelen van MijnStudiekeuze op een rij

 • Een stappenplan om een goede studiekeuze te maken.
 • Stapsgewijs door de informatie en tools op de website op een voor jou handig moment.
 • Zien waar jij bent in jouw studiekeuze.
 • Jouw voortgang delen met je familie, mentor of decaan.
 • Opleidingen en open dagen bewaren en verder gaan waar je gebleven bent.

Heb je alle stappen doorlopen? Wat goed! Gefeliciteerd! Speciaal voor jou viert je MijnStudiekeuze-account feest met confetti en al!

Meld je aan voor jouw persoonlijke MijnStudiekeuze-account

Categorieën
Delen via: