Brief van de minister aan toekomstige studenten

Nieuws 31 okt., 2023

Auteur: Studiekeuze123 · leestijd 2 min · 1178 keer gelezen

Volgend jaar studeren? Alle laatstejaars mbo-4-studenten en eindexamenkandidaten havo en vwo ontvingen de afgelopen dagen een brief met een folder van minister Dijkgraaf (ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). Het advies van de minister is om vooral je eigen weg en bestemming te kiezen: "er zijn veel dingen die je kunt doen, maar slechts een paar die alleen jij kunt doen. Ons land heeft jouw talenten hard nodig."

Wat staat er in de brief en folder?

In de brief en folder is volop informatie te vinden over de voorbereiding om verder te studeren. Denk aan onderwerpen zoals je studiekeuze, het aanmelden voor een opleiding en de regelingen rond studiefinanciering. Ook word je actief doorverwezen relevante pagina's op Studiekeuze123.nl en andere betrouwbare websites waar je meer informatie kunt bekijken. Zo vind je er bijvoorbeeld een link naar Rijksoverheid.nl/studeren voor een persoonlijk overzicht wat je allemaal moet regelen als je gaat studeren. Zo weet je zeker dat jij je informatie zoekt bij betrouwbare bronnen.

Bekijk de brief en folder op Rijksoverheid.nl

Waarom ontvang je deze post?

Met de brief en informatiefolder wil de minister onderstrepen dat de overheid de keuze voor een vervolgstudie net zo'n belangrijk onderwerp vindt als jij. Het is de bedoeling om jou (en je ouders/verzorgers die je hierbij misschien kunnen helpen) zo goed mogelijk te ondersteunen bij je voorbereidingen. Minister Dijkgraaf: "Vraag jezelf af waar je plezier en voldoening uit haalt en waar jouw toekomst ligt." Door een weloverwogen studiekeuze te maken met behulp van verschillende bronnen verhoog je de kans dat je terecht komt bij een studie die goed bij je past en vermindert het risico dat je uiteindelijk toch moet stoppen.

Hoe helpt Studiekeuze123.nl je verder?

Studiekeuze123.nl is een onafhankelijke website die je stap voor stap helpt bij het kiezen van een hbo- of wo-opleiding die het beste bij jou past met behulp van eerlijke en objectieve studiekeuzevoorlichting. Omdat de website volledig wordt gefinancierd door subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Studiekeuze123.nl heeft dus geen winstoogmerk, de website is vrij van advertenties en de informatie is actueel en betrouwbaar.

Op Studiekeuze123.nl bekijk en vergelijk je hbo- en wo-opleidingen in Nederland, vind je een studiekeuzestappenplan en lees je praktische informatie; van je profielkeuze tot en met je uiteindelijke studiekeuze en aanmelding. Ook ouders, masterkiezers, decanen, mentoren en andere studiekeuzeprofessionals kunnen bij ons terecht.

Bekijk de pagina Starten met je studiekeuze!

Bekijk de afbeelding in een groter formaat (jpg, 233Kb)

Categorieën
Delen via: