Open dagen, proefstuderen, meelopen: wil je sfeer proeven?

Wil je weten hoe de sfeer is op een hogeschool of universiteit? Bezoek dan eens een open dag, ga proefstuderen of loop een dagje mee. We zetten deze verschillende studiekeuzeactiviteiten voor je op een rijtje.

Open dagen

Tijdens een open dag of open avond krijg je meer informatie over opleidingen, en maak je kennis met studenten en docenten. En natuurlijk kun je rondkijken in het gebouw waar je straks misschien terechtkomt. Dit is een goede manier om je te oriënteren op de onderwijsinstelling en op een of meerdere opleidingen.

Bedenk goed wat je allemaal te weten wilt komen tijdens de open dag: we hebben alvast een lijst met slimme vragen voor je opgesteld!

Proefstuderen

Tijdens het proefstuderen volg je samen met andere studiekiezers een lesprogramma voor een dag of dagdeel. Je verdiept je in de opleiding, kunt studiemateriaal inzien en ontmoet docenten en studenten. Door middel van proefstuderen krijg je een goed beeld van de opleiding.

Dagje meelopen

Student zijn voor één dag; dat is mogelijk wanneer je gaat meelopen. Je wordt gekoppeld aan een student en volgt samen zijn of haar colleges. Op deze manier maak je een gewone lesdag mee en kun je ondertussen vragen stellen aan de student of een van de docenten.

Waar en wanneer? Check het hier!

Kijk voor een overzicht van alle open dagen, proefstudeerdagen en meeloopdagen van hogescholen en universiteiten op de kalender met open dagen.