Wo bachelor - Techniek

Biotechnologie

De universitaire bachelorstudie Biotechnologie is gericht op het gebruik van micro-organismen of plantaardige of dierlijke cellen op industriële schaal, met als doel nuttige stoffen produceren of ongewenste stoffen afbreken.

Sinds het mogelijk is om de genetische eigenschappen van micro-organismen te veranderen zijn de mogelijkheden om deze organismen nuttig werk te laten doen sterk toegenomen. Tijdens de studie leer je ontdekken welk organisme geschikt is om een stof te produceren en welke eisen een dergelijk organisme aan zijn omgeving stelt. Die eisen moet je vervolgens vertalen naar een industriële productiewijze. Bij toepassingen moet je hier denken aan productie van medicijnen, vaccins, levensmiddelen, bio-energy en fijne chemicaliën alsook het vervangen van aardolie als grondstof.


Van profiel naar studie

Bekijk welke profielen toegang geven tot welke studie

Gebruik de tool

Deel deze pagina

Na deze studie

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.


Meest gekozen masters

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen masters na deze studie. De masters zijn aflopend gesorteerd met per master het percentage studenten dat is door gaan studeren aan deze master.

Biotechnology 29 studenten 73%