Wo bachelor - Taal en Communicatie

Midden-Oostenstudies

De universitaire bachelorstudie Midden-Oostenstudies bestaat uit vijf deelgebieden: Taalverwerving, Literatuur, Taalkunde, Geschiedenis, Cultuurgeschiedenis en Islam en Geschiedenis, Politiek en Samenleving.

Ook kijk je naar de positie van verschillende culturen in het Midden-Oosten en naar de toekomst van het Midden-Oosten. Daarnaast ontwikkel je algemene academische vaardigheden: je leert hoe je een wetenschappelijk onderzoek opzet en er verslag van legt. Voordat je begint met de studie kun je kiezen uit drie talen: Arabisch, Nieuwperzisch of Turks, of je meer richten op het moderne Midden-Oosten als regio. Kom je er vervolgens achter dat de gekozen taal je niet goed ligt, dan kun je verdergaan met de moderne regiovariant. Je volgt dan geen colleges over taalverwerving meer.


Van profiel naar studie

Bekijk welke profielen toegang geven tot welke studie

Gebruik de tool

Deel deze pagina

Na deze studie

Je bent klaar met je studie maar hoe ziet de volgende stap er dan voor je uit?

Ga je aan het werk of studeer je door? Hieronder vind je informatie die je daarbij kan helpen. Opgelet: de impact van COVID-19 op de middellange termijn prognoses voor de arbeidsmarkt is hierin niet verwerkt.


Meest gekozen masters

Hieronder vind je een lijst met de meest gekozen masters na deze studie. De masters zijn aflopend gesorteerd met per master het percentage studenten dat is door gaan studeren aan deze master.

Midden-Oosten Studies 22 studenten 69%