Wat isMinor

Een minor is een samenhangend pakket aan vakken. Veel opleidingen zijn opgebouwd volgens de major-minorstructuur. De major is de kern van je opleiding. Dit is het grootste deel. Binnen je opleiding heb je vaak een keuzegedeelte. Je kunt ervoor kiezen om in dit deel een minor te volgen. Een minor is meestal 30 ECTS, ook wel studiepunten genoemd. Je kiest je minor zelf. Soms is er wel een aantal verplichte vakken. Je kunt een minor bij je eigen opleiding volgen, maar veel studenten kiezen voor een minor bij een andere opleiding of zelfs een andere onderwijsinstelling. Dit kan in Nederland, maar ook in het buitenland.

Je kunt je minor gebruiken om je kennis te verdiepen binnen je vakgebied of juist je kennis te verbreden bij een andere opleiding. Wil je na je bachelor een masteropleiding gaan volgen die niet direct aansluit? Of wil je na een hbo-bachelor doorstromen naar een universitaire opleiding? Dan kun je je minor gebruiken om je hierop voor te bereiden. Meer informatie hierover lees je in ons artikel Bereid je voor met een minor.

Kies Op Maat is een website die het makkelijk maakt om een minor bij een andere onderwijsinstelling in Nederland te volgen.