Bereid je voor met een minor

Ben je bezig met je hbo-bachelor, maar wil je hierna doorstromen naar de universiteit? Dan kun je je voorbereiden met een minor.

Wat is een minor?

Een minor is een samenhangend pakket aan vakken. Meestal is een minor 30 ECTS, ook wel studiepunten genoemd. Binnen je bacheloropleiding heb je vaak een keuzegedeelte. Je kunt ervoor kiezen om in dit deel een minor te volgen. Je kiest je minor zelf, al is er soms een aantal verplichte vakken. Je volgt een minor meestal bij een andere opleiding of zelfs een andere onderwijsinstelling. Dit kan in Nederland, maar ook in het buitenland.

Gebruik een minor als voorbereiding op een wo-master

Wanneer je vanuit het hbo doorstroomt naar een wo-master, moet je bijna altijd een schakelprogramma of premaster volgen. Het onderwijs op het hbo is anders dan op de universiteit. Hierdoor mis je kennis die nodig is voor een universitaire master. Die kennis doe je op tijdens een schakelprogramma. Je kunt tijdens je bacheloropleiding kiezen voor een minor die je voorbereidt op de master. Neem voor je een minor kiest contact op met de master die je zou willen volgen. Zij kunnen je vertellen welke minors je goed voorbereiden op de master. Hierdoor is je schakelprogramma korter of misschien zelfs helemaal niet meer nodig.

Kies Op Maat

Kies Op Maat maakt het makkelijk om een minor bij een andere onderwijsinstelling in Nederland te volgen.

Lees meer

Bachelor of master?

Kies je als je doorstroomt voor een bachelor of master?

Lees meer over je mogelijkheden

Studeren in het buitenland

Je kunt er ook voor kiezen om tijdens of na je bachelor in het buitenland te studeren. Hoe pak je dat aan?

Lees meer over studeren in het buitenland

Collegegeld en studiefinanciering

Hoeveel collegegeld moet je betalen voor een tweede opleiding? En heb je nog recht op studiefinanciering?

Lees meer over de geldzaken rond doorstromen