Studiekeuzetesten

Je wilt gaan studeren, maar wat zijn jouw mogelijkheden en waar liggen jouw interesses?

Doe de interessetest (€4,92)

Interessetest (15min)

Deze test van NOA helpt je bij het kiezen van een studie die past bij jouw interesses. Je krijgt inzicht in jouw favoriete beroepssectoren (zoals 'Sport') en beroepsactiviteiten (zoals 'Organiseren') . Bij deze test geef je steeds aan hoe interessant bepaalde werkzaamheden lijken. Deze test van NOA kost € 5,68 en duurt zo'n 15 minuten.

Doe de interessetest (€5,68)
Doe de persoonlijkheidsmeter (gratis)

Persoonlijkheidsmeter (10min)

Met de persoonlijkheidsmeter van Jobpersonality ontdek je jouw persoonlijkheidskenmerken en welke beroepen daar bij aansluiten. Ben jij creatief, sociaal of realistisch? Met antwoorden op deze vragen kun je gerichter op zoek naar een passende studie. Deze test van Jobpersonality is gratis en duurt ongeveer 10 minuten.

Doe de persoonlijkheidsmeter (gratis)
Orientatiemeter

Oriëntatiemeter

De Oriëntatiemeter is een test die je laat zien hoe ver je bent in het studiekeuzeproces. In welke fase je ook zit, er zijn altijd acties die je kan ondernemen om tot een studie te komen die bij je past. We zijn gestopt met het aanbieden van de Oriëntatiemeter op deze plek, maar in 'MijnStudiekeuze' kun je precies zien hoe ver je bent in het studiekeuzeproces.

Ga naar MijnStudiekeuze (gratis)

Beginnen met een studie kiezen... Een persoonlijk stappenplan!

Hoe begin je met het kiezen van een studie? Door het in kleine stukjes te hakken! Dit doe je met een MijnStudiekeuze-account.

Lees meer over MijnStudiekeuze

Van profiel naar studie

Bekijk welke profielen toegang geven tot welke studie. Voor sommige opleidingen zijn er naast het profiel aanvullende vakken nodig. Ook dit is terug te vinden. Alle schema’s zijn eenvoudig te printen, op te slaan of te mailen. Aan de slag!

Naar de tool