Release april 2023

Vanaf 11 april 2023 is release 23.3 van de Studiekeuzedatabase beschikbaar. Wijzigingen in het onderwijsaanbod zijn doorgevoerd op basis van het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) van 13 maart 2023. De nieuwe gegevens zijn voor studiekiezers beschikbaar via Studiekeuze123.nl. Professionele gebruikers hebben toegang tot de gegevens via de REST-API (ODATA). De opleidingsinformatie afkomstig van instellingen die wordt aangeleverd via HOVI, wordt daarin dagelijks ververst. Lees meer over het gebruiken van de Studiekeuzedatabase.

De wijzigingen in deze release worden ook doorgevoerd voor Studie in Cijfers op Studiekeuze123.nl. De eventueel gewijzigde bijsluiters zijn voor instellingen beschikbaar vanaf woensdag 12 april via het Dashboard.

Wijzigingen en correcties:

  • De CROHO-wijzigingen tot 13 april 2023 zijn doorgevoerd; 
  • De toelatingseisen uit de bron RATHO zijn aangepast voor de nieuwe en gewijzigde opleidingen. Deze gegevens hebben betrekking op de opleidingen in collegejaar 2023-2024; 
  • De URL’s naar accreditatiebesluiten en -rapporten van opleidingen en het besluit van de Instellingstoets kwaliteitszorg (ITK), afkomstig van de NVAO, zijn ververst.  
  • Gegevens over de opname van onderwijsinstellingen in het Register Gedragscode Internationale Student zijn ververst.
  • De denominatie (levensbeschouwelijke/onderwijskundige richting) van onderwijsinstellingen is ververst. Er zijn geen wijzigingen.

Volgende release Studiekeuzedatabase

De volgende release van de Studiekeuzedatabase staat gepland op 30 mei 2023. 

Bekijk de nieuwe releaseplanning van 2023.

Bekijk welke bronnen Studiekeuze123 gebruikt