Maak gebruik van de Studiekeuzedatabase

De Studiekeuzedatabase is voor iedereen beschikbaar. De informatie wordt aangeboden als REST-API (ODATA). Dit biedt de volgende voordelen:

  • Data kan direct worden ingelezen in bijvoorbeeld Excel;
  • Niet de hele Studiekeuzedatabase hoeft te worden ingelezen maar men kan ook kiezen voor specifieke delen (zoals uitsluitend de Opleidingen of Instellingen);
  • Apps en websites kunnen gemakkelijk worden aangesloten op de Studiekeuzedatabase;
  • Men heeft altijd de beschikking over de meest recente gegevens.

Bij Releases ziet u welke data wanneer en met welke frequentie wordt vernieuwd.

Aankomende wijzigingen in de Studiekeuzedatabase

HOVI vervangt de bronnen Hodex en het Studiekeuze Webformulier. Vanaf 26 augustus is de informatie uit HOVI beschikbaar voor afnemers. De informatie uit Hodex en het Studiekeuze Webformulier blijft voorlopig beschikbaar, maar wordt vanaf 3 augustus niet meer ververst. Rond 1 november 2020 wordt de data definitief verwijderd uit de Studiekeuzedatabase. In het wijzigingsoverzicht ziet u welke tabellen en velden vervallen en waar de informatie nu te vinden is. In het datamodel ziet u hoe alle tabellen in de Studiekeuzedatabase zijn gestructureerd.

HOVI biedt meer mogelijkheden dan Hodex en het Studiekeuze Webformulier. Daarom wordt de Studiekeuzedatabase in de toekomst uitgebreid. Hierover volgt in september meer informatie.

Studiekeuzedatabase aanvragen

Indien u gebruik wilt maken van de Studiekeuzedatabase REST-API, dan vragen wij u eerst de leveringsvoorwaarden te lezen. Wanneer u hiermee akkoord bent, kunt u via het contactformulier (onderwerp ‘[Studiekeuzedatabase] Toegang aanvragen’) een aanvraag doen voor toegang tot de Studiekeuzedatabase. Doorgaans ontvangt u binnen 5 werkdagen per e-mail uw persoonlijke registratielink die toegang geeft tot de REST-API. Uw account blijft een jaar geldig.

Handleiding

Indien u tegen technische problemen aanloopt, kunt u gebruikmaken van de handleiding of uiteraard contact met ons opnemen.